Băsescu: Vom aloca burse pentru câte solicitări vor fi din partea tinerilor din R Moldova şi Ucraina

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că statul român ar fi bucuros să primească cât mai multe solicitări de burse din partea tinerilor vorbitori de română din Republica Moldova şi Ucraina, menţionând că 70 de tineri din Transnistria vor începe deja studiile în România.

Urmărește
37 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Vom aloca burse pentru câte solicitări vor fi din partea tinerilor din R Moldova şi Ucraina

Băsescu: Vom aloca burse pentru câte solicitări vor fi din partea tinerilor din R Moldova şi Ucraina

El a făcut acest anunţ la Sulina, în judeţul Tulcea, unde participă la lansarea Programului "ARC - 2009" - program de tabere destinat copiilor şi tinerilor etnici români de pretutindeni.

"În ceea ce priveşte educaţia pentru voi, mă bucur că anul acesta au fost solicitări şi s-a răspuns tuturor solicitărilor, 70 de copii, de tineri din Transnistria vor începe studiile universitare la universităţi româneşti. Am fi bucuroşi să fie cât mai multe solicitări şi, cu certitudine vom aloca burse pentru câte solicitări vor fi, lucru pe care îl facem şi pentru tinerii din Republica Molodova, şi pentru tinerii din Ucraina, pentru tinerii vorbitori de limbă română", le-a spus Băsescu copiilor din Transnistria aflaţi în tabără la Sulina.

Băsescu este însoţit de preşedintele Consiliului Judeţean, de prefect şi de secretarul de stat pentru românii de pretutindeni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici