Băsescu vrea la TVR 1 pe 23 noiembrie, dar Preşedinţia nu negociază cu Sassu

Preşedinţia nu negociază cu Alexandru Sassu dreptul la informare al cetăţenilor, dar a transmis TVR o solicitare ca preşedintele să participe, pe 23 noiembrie, cu două zile înaintea scrutinului, la o emisiune la TVR 1 pentru a explica importanţa participării la europarlamentare şi referendum.

Urmărește
2 afișări
Imaginea articolului Băsescu vrea la TVR 1 pe 23 noiembrie, dar Preşedinţia nu negociază cu Sassu

Băsescu vrea la TVR 1 pe 23 noiembrie, dar Preşedinţia nu negociază cu Sassu

Purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei, Valeriu Turcan, a remis, luni, agenţiei MEDIAFAX, o declaraţie în care menţionează că Administraţia Prezidenţială nu negociază cu Alexandru Sassu "dreptul la informare al cetăţenilor".

"Corecta informare a cetăţenilor români cu privire la treburile de interes public este o obligaţie legală atât a preşedintelui României, cât şi a serviciului public de televiziune. Nu este nimic de negociat aici. Preşedintele României doreşte să îşi respecte obligaţia faţă de români, de a-i informa cu privire la importanţa alegerilor europene şi a referendumului privind votul uninominal majoritar în două tururi de scrutin", se arată în comunicatul Preşedinţiei.

Potrivit comunicatului, Preşedinţia a transmis, luni, TVR o scrisoare prin care solicită ca preşedintele să se poată adresa românilor, prin intermediul TVR1, în seara zilei de 23 noiembrie, pentru a explica importanţa participării la alegerile europene şi la referendum.

"Având în vedere lipsa acută de informaţii cu privire la cele două scrutine, preşedintele şi-a exprimat disponibilitatea de a fi prezent şi cu alte ocazii în studiourile TVR, înaintea datei de 23 noiembrie, pentru a contribui la efortul de explicare a importanţei alegerilor pentru Parlamentul European şi a referendumului cu privire la introducerea votului uninominal majoritar în două tururi de scrutin", mai precizează Turcan.

Preşedintele-director general al TVR a anunţat, luni, că TVR va iniţia negocieri cu Preşedinţia pentru o nouă apariţie la postul public de televiziune a preşedintelui Traian Băsescu în campania pentru referendum.

El a declarat, luni, după şedinţa comisiei parlamentare pentru stabilirea şi monitorizarea timpilor de antenă în campania pentru referendumul privitor la introducerea votului uninominal, că TVR va iniţia negocieri cu Administraţia Prezidenţială pentru o nouă apariţie a preşedintelui Traian Băsescu la emisiunea specială pentru campanie.

Sassu a spus că, deocamdată, nu ştie nici cu cine din Administraţia Prezidenţială va negocia, nici când şi nici în care din emisiunile care vor fi difuzate în următoarea perioadă a campaniei ar putea să apară şeful statului.

Preşedintele-director general al TVR va trebui să prezinte lunea viitoare, la următoarea şedinţă a comisiei, stadiul acestor negocieri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici