BEC clarifică termenele pentru depunerea candidaturilor la alegerile din 2024

  • Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat, în cadrul şedinţei de joi, o hotărâre privind interpretarea prevederilor legale referitoare la depunerea candidaturilor pentru alegerile din 2024.
  • Decizia vine ca urmare a solicitărilor de clarificare primite şi se aliniază dispoziţiilor Legii nr. 208/2015.
Urmărește
51 afișări
Imaginea articolului BEC clarifică termenele pentru depunerea candidaturilor la alegerile din 2024

Conform Hotărârii BEC nr. 3H/16.09.2024, partidele politice care doresc să depună dosarele de candidatură trebuie să prezinte dovada listelor de susţinători, care trebuie să conţină cel puţin 0,5% din numărul total al alegătorilor înscrişi în Registrul electoral la nivel naţional.

Termenul limită pentru depunerea acestor liste este 30 septembrie 2024 pentru toate circumscripţiile electorale, cu excepţia circumscumscripţiei numărul 43, unde termenul se extinde până la 15 octombrie 2024.

BEC subliniază că aceste termene sunt recomandative şi nu constituie termene de decădere, având scopul de a permite formaţiunilor politice să obţină în timp util documentele necesare pentru candidaturile lor.

Această măsură este parte integrantă a procesului electoral şi asigură o organizare eficientă a alegerilor pentru Senat şi Camera Deputaţilor din acest an.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici