BEC face lumină asupra alegerilor repetate de la Costineşti. Ce buletin de vot va fi folosit

Modelul buletinului de vot utilizat la noul scrutin care va fi organizat pentru funcţia de primar în Costineşti, în 7 iulie 2024, va fi cel utilizat la alegerile din 9 iunie, a decis vineri Biroul Electoral Central (BEC).

121 afișări
Imaginea articolului BEC face lumină asupra alegerilor repetate de la Costineşti. Ce buletin de vot va fi folosit

BEC face lumină asupra alegerilor repetate de la Costineşti. Ce buletin de vot va fi folosit

Potrivit unui comunicat al BEC, pe buletinul de vot înscrierea candidaţilor va fi făcută în aceeaşi ordine, urmând ca pe prima pagină exterioară să fie specificată data noului proces electoral.

La noul scrutin, se vor utiliza aceleaşi liste electorale ca la alegerile din 9 iunie, care se actualizează, se întocmesc şi se tipăresc în condiţiile legii.

Totodată, persoanele care au dobândit dreptul de vot sau în cazul cărora interdicţia de a vota a expirat în perioada cuprinsă între 9 iunie a.c. şi data noului scrutin îşi pot exercita dreptul de vot, urmând a fi înscrise în listele electorale. Persoanele care şi-au pierdut dreptul de vot în perioada cuprinsă între 9 iunie a.c. şi data noului scrutin nu îşi pot exercita dreptul de vot.

De asemenea, persoanele care şi-au stabilit domiciliul sau reşedinţa în circumscripţia electorală în care se organizează noul scrutin ulterior datei de 9 iunie a.c nu îşi pot exercita dreptul de vot.

Institutele de sondare a opiniei publice, societăţile comerciale ori organizaţiile neguvernamentale care au fost acreditate de Biroul Electoral Central pentru alegerile din 9 iunie a.c. se consideră a fi acreditate şi pentru noul scrutin.

În Costineşti, alegerile locale au fost anulate şi vor organizate din nou în 7 iulie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
alegeri,
costineşti,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici