Beneficiile muzicii asupra producţiei de lapte, motiv de menţinere a taxei radio-tv

Senatorii au discutat în contradictoriu, marţi, în legătură cu oportunitatea eliminării taxei radio-tv pentru persoanele juridice care declară că nu deţin receptoare radio sau TV, parlamentarii vorbind inclusiv despre beneficiile muzicii asupra producţiei de lapte.

Urmărește
34 afișări
Imaginea articolului Beneficiile muzicii asupra producţiei de lapte, motiv de menţinere a taxei radio-tv

Beneficiile muzicii asupra producţiei de lapte, motiv de menţinere a taxei radio-tv (Imagine: Mediafax Foto)

Propunerea legislativă, a senatorului PDL Iulian Urban, pentru modificarea Legii 41/1994 privind organizarea şi funcţionarea Societăţii Române de Radiodifuziune şi Societăţii Române de Televiziune, care a fost respinsă de Camera Deputaţilor şi a primit raport de respingere din partea Comisiei pentru cultură, a fost, în cele din urmă, retrimisă la comisia sesizată în fond care urmează să întocmească un raport suplimentar.

Ininţiativa legislativă propune scutirea de plata taxelor radio şi tv pentru persoanele juridice care declară, pe propria răspundere, că nu deţin receptoare radio sau tv şi are caracter organic.

În cadrul dezbaterilor senatorul PDL Orest Onofrei a afirmat că, personal, a deţinut o societate comercială care se ocupa de animale "şi animalele nu doreau televizor". "Şi pentru că nu doreau televizor nu aveau acel serviciu", a spus Onofrei, care a susţinut că persoanele fizice nu trebuie să fie obligate să plătească taxa radio-tv dacă nu beneficiază de aceste servicii.

În replică, senatrul PSD Ilie Sârbu a arătat, referitor la rolul radioului şi televiziunii, că producţia de lapte poate să crească dacă vacile ascultă muzică de Mozart sau alţi compozitori celebri.

Sârbu a arătat, pe de altă parte, că este discutabilă calitatea programelor TVR şi SRTV, dar a subliniat că în acest sens Comisia pentru cultură se poate "apleca" asupra grilei de programe, mai ales în ceea ce priveşte postul Radio România Internaţional.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici