Berceanu a minimalizat importanţa discuţiilor cu FMI

Ministrul Transporturilor, senatorul PDL Radu Berceanu, a declarat, luni, înainte de şedinţa conducerii coaliţiei, că nu a existat o negociere cu FMI şi că delegaţia trimisă la Washington nu a avut un mandat de negociere, ci a purtat o serie de discuţii "exploratorii".

16 afișări
Imaginea articolului Berceanu a minimalizat importanţa discuţiilor cu FMI

Berceanu a minimalizat importanţa discuţiilor cu FMI (Imagine: Thomas Câmpean - Mediafax Foto)

Întrebat cum comentează afirmaţiile liderului PSD, Mircea Geoană, potrivit cărora PDL face o "guvernare pe furiş", întrucât el nu a ştiut de existenţa unor negocieri cu FMI, Berceau a precizat: "Nici eu nu am avut cunoştinţă şi nici nu s-a negociat. S-a trimis o delegaţie, după ştiinţa mea formată dintr-un reprezentant de la Ministerul Finanţelor şi unul de la BNR, ca să poarte nişte discuţii exploratorii, să vadă cum e atmosfera acolo, nu neapărat să poarte negocieri. Nu a purtat nimeni nici o negociere până acum, nu a avut nici un mandat", a subliniat ministrul.

Berceanu a mai apreciat că nu trebuia să fie "atâta tevatură" în ceea ce priveşte faptul că "două persoane s-au dus până la FMI să vadă cam care e atmosfera".

"Important este ca, atunci când pleacă oameni cu un mandat, să ştie toată lumea care e acel mandat şi acesta să se respecte şi nu când merg ca să aibă misiuni de informare", a opinat Berceanu.

Liderul PSD Mircea Geoană critică, într-un interviu pentru cotidianul Gândul, faptul că o discuţie atât de importantă precum cea privind un eventual acord cu FMI se face "pe şest", astfel că situaţia "sună aşa, a guvernare pe furiş" şi apreciază că împrumutul extern nu e problema şefului statului.

Citeşte şi:

„Guvernarea pe furiş“, răspunsul lui Geoană la discursul aliatului Băsescu

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici