Berceanu: O ordine de zi nu poate fi sau nu constituţională, ea se supune la vot şi atât
Senatorul PDL Radu Berceanu a afirmat, miercuri, în plenul Senatului, că preşedintele de şedinţă nu poate decide dacă o ordinde de zi este sau nu constituţională, el fiind obligat să o supună la vot.
Berceanu: O ordine de zi nu poate fi sau nu constituţională, ea se supune la vot şi atât (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)
Berceanu a intervenit la microfonul plenului după ce senatorii au respins ordinea de zi prestabilită, propunerea PDL de introducere la dezbarere a cererii de revocare a lui Mircea Geoană nefiind acceptată de acesta, democrat-liberalii revenind cu o nouă ordine de zi, pe care Geoană a refuzat să o supună la vot.
"Ordinea de zi nu poate fi nici neconstituţională, nici constituţională. Ordinea de zi se stabileşte doar de plenul Senatului. Nimeni, nici preşedintele Senatului, nu are dreptul să stabilească dacă ceva este sau nu constituţional. Se introduce cererea pe ordinea de zi, iar la punctul respectiv se discută şi se aduc argumente, în ultimă instanţă se poate trimite chestiunea la Curtea Constituţională", a spus Berceanu.
Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a declarat, miercuri, "inadmisibilă" solicitarea senatorilor independenţi privind revocarea sa din funcţia de preşedinte al acestei Camere, menţionând că nu va supune votului plenului introducerea acestui punct pe ordinea de zi. Liderul grupului independenţilor din Senat, Liviu Câmpanu, ceruse, miercuri, în deschiderea şedinţei de plen a Senatului, introducerea pe ordinea de zi a cererii de revocare din funcţia de preşedinte al Senatului a lui Mircea Geoană, semnată de 58 de senatori PDL, UDMR şi independenţi.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cei trei suspecți arestați de poliția olandeză în cazul furtului Tezaurului Dacic vor fi reținuți pentru încă 2 săptămâni
-
A început războiul tarifelor. Administraţia Trump a lansat chiar acum tarife împotriva Chinei, Mexicului şi Canadei. Ottawa anunţă că va răspunde imediat cu o serie de contramăsuri
-
Cât dăm la apărare: MApN are zeci de contracte de achiziţie în derulare sau pregătire. Armata primeşte în 2025 un buget de 42,8 miliarde lei (8,5 miliarde euro), la care se adaugă credite de angajament, putând ajunge la 5,6% din PIB
-
David Popovici a cerut ordin de protecţie după ce un vecin a vrut să-i dea foc la maşina de 150.000 de euro
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO