Berlusconi a propus ca şedinţa de Guvern româno-italiană să fie organizată în iulie sau septembrie

Premierul italian Silvio Berlusconi a propus părţii române lunile iulie sau septembrie pentru organizarea celei de-a doua şedinţe comune de Guvern dintre România şi Italia, eveniment care anul acesta va avea loc la Bucureşti, a declarat, marţi, Mario Cospito, ambasadorul Italiei la Bucureşti

20 afișări
Imaginea articolului Berlusconi a propus ca şedinţa de Guvern româno-italiană să fie organizată în iulie sau septembrie

Berlusconi a propus ca şedinţa de Guvern româno-italiană să fie organizată în iulie sau septembrie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Şedinţa interguvernamentală româno-italiană va fi cea de-a doua organizată până în prezent. De data aceasta va avea loc la Bucureşti, deoarece prima dată a fost organizată la Roma. Guvernul român a propus câteva date Executivului italian. Guvernul italian este însă foarte mult implicat în ceea ce priveşte reuniunile G8 în această perioadă, aşa că Silvio Berlusconi a propus ca dată de desfăşurare a şedinţei comune fie luna iulie, fie septembrie", a spus ambasadorul.

Referindu-se la agenda reuniunii celor două guverne, Cospito a spus că va fi una bogată.

"Pe agendă sunt foarte multe subiecte în domeniul economic - fără să excludem criza. Italia este al doilea partener al României, aşa că sunt multe interese italieneşti în România", a spus Cospito.

El a adăugat că un alt subiect va fi legat de interesele comunităţii româneşti din Italia, în condiţiile în care, în prezent, sunt peste 50.000 de întreprinderi româneşti în Italia. "Vrem de data aceasta să atingem şi aspectele sociale ale cooperării noastre, legate de forţa de muncă, de pregătire, educaţie şi aspecte culturale", a precizat diplomatul.

Ambasadorul italian a mai spus că pe agenda discuţiilor vor figura şi aspecte culturale, dar şi probleme legate de agricultură şi politicile europene.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici