Biden a recunoscut în privat că următoarele zile sunt critice pentru a-şi putea salva candidatura

Preşedintele Joe Biden a recunoscut în privat că următoarele zile sunt cruciale pentru a afla dacă îşi poate salva candidatura la realegerea ca preşedinte.

466 afișări
Imaginea articolului Biden a recunoscut în privat că următoarele zile sunt critice pentru a-şi putea salva candidatura

Biden a recunoscut în privat că următoarele zile sunt critice pentru a-şi putea salva candidatura

Potrivit unui aliat al lui Biden, acesta ştie exact ce ar putea să se întâmple în următoarele săptămâni. Biden înţelege clar că, dacă nu reuşeşte să îndrepte impresia lăsată de dezbaterea de săptămâna trecută de la CNN, ar putea fi nevoit să admită că lucrurile nu merg bine pentru campania sa. În esenţă, Biden este conştient că are puţin timp să îmbunătăţească situaţia. Dacă nu vede progrese în curând, ar putea recunoaşte că eforturile sale de a-şi salva candidatura nu dau rezultate.

Ar fi un scenariu în care „sondajele se prăbuşesc, strângerea de fonduri se usucă, iar interviurile merg prost", spun sursele citate de CNN. „El nu este inconştient".

În zilele care au urmat dezbaterii în care Biden a fost uimitor de slab, democraţii din întreaga ţară şi-au exprimat profunda îngrijorare. Unii aleşi au început chiar să îi ceară public lui Biden să renunţe pentru binele partidului.

New York Times a relatat miercuri că Biden a recunoscut că este posibil să nu-şi poată salva campania dacă nu va obţine rezultate bune în evenimentele publice din următoarele câteva zile. Casa Albă şi campania lui Biden au negat această informaţie.

„Mi-a spus: <Am făcut mult prea multă politică externă>", a declarat aliatul citat. „Mi-a spus: <Am făcut-o prea mult. Am călătorit prea mult. Am mers prea mult înainte şi înapoi. Am făcut prea multe schimbări de fus orar. Am avut o răceală. Asta a fost o greşeală>".

Biden se referea la călătoriile sale consecutive în Franţa şi Italia chiar înainte de dezbatere, chiar dacă a avut la dispoziţie aproape două săptămâni între întoarcerea sa din Italia la 15 iunie pentru reuniunea G7 şi dezbaterea din 27 iunie, conform unei analize a programului său de către CNN.

Preşedintele a declarat, de asemenea, la o strângere de fonduri în Virginia, marţi seară, că plecarea în două călătorii importante în străinătate chiar înainte de dezbatere a fost o idee proastă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici