Bihor: Subprefectul Cristian Bitea susţine că prefectul i-a interzis accesul în instituţie

Subprefectul de Bihor Cristian Bitea susţine că prefectul Gavrilă Ghilea i-a interzis accesul în instituţie şi că i-a schimbat atribuţiile, însă Ghilea afirmă că nu i-a interzis accesul lui Bitea, ci unei tinere care lucra pentru acesta "ca un fel de secretară" fără forme legale.

Urmărește
103 afișări

Subprefectul de Bihor Cristian Bitea a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că prefectul Gavrilă Ghilea le-a cerut jandarmilor care păzesc clădirea Prefecturii să nu îi mai permită accesul în imobil.

"De lunea trecută (4 iulie - n.r.) nu mai pot intra în sediul instituţiei unde lucrez, din cauza unui ordin pe care domnul prefect Gavrilă Ghilea l-a dat jandarmilor de la poartă. Toată săptămâna trecută am încercat să mă prezint la serviciu, însă jandarmul de la poartă mi-a explicat că nu are voie să mă lase şi mi-a spus să nu mă supăr pe el, pentru că are doi copii şi nu vrea să-şi piardă locul de muncă", a declarat subprefectul Cristian Bitea.

El a susţinut că, în 7 iunie, prefectul a modificat organigrama instituţiei şi i-a retras atribuţiile.

"În 1 iulie a dat dispoziţie să eliberez biroul unde lucrez de la numirea în funcţie. Apoi m-am trezit că a repartizat în biroul meu doi funcţionari. Următoarea mutare a fost că pe 4 iulie nu mi s-a mai permis accesul în instituţie", a spus subprefectul Bitea.

Bitea a afirmat că nu cunoaşte motivul pentru care prefectul a luat "decizii ilegale".

"Nu ştiu precis ce anume l-a determinat să ia decizii ilegale, pot doar bănui. Anul trecut, când existau doi subprefecţi şi un post trebuia desfiinţat, domnul prefect l-a preferat şi ar fi vrut să rămână subprefect domnul Sarkadi Zsolt (propus de UDMR - n.r.). Secretarul general de atunci al partidului (Vasile Blaga - n.r.) s-a opus, iar acum, pentru că nu mai este secretar general la partid, probabil domnul prefect crede că are mână liberă să mă înlăture", a declarat Cristian Bitea.

Subprefectul a precizat că a informat conducerea Guvernului şi a Ministerului Administraţiei şi Internelor cu privire la situaţia din cadrul Prefecturii Bihor şi că aşteaptă rezolvarea situaţiei.

"Am anunţat Guvernul şi pe ministrul de Interne, iar acum aştept răspuns", a spus Bitea.

Contactat de corespondentul MEDIAFAX, prefectul Gavrilă Ghilea a respins acuzaţiile, afirmând că subprefectul "nu prezintă situaţia reală".

"În ce priveşte fabulaţia că l-aş fi dat afară din birou şi aş fi mutat în locul lui doi funcţionari, adevărul este că eu i-am cerut doar să se mute din acel birou în cel amenajat vis-a-vis de biroul meu şi unde, de altfel, funcţionau foştii subprefecţi înaintea sa", a spus Ghilea.

Prefectul a afirmat că a modificat organigrama instituţiei şi atribuţiile subprefectului, însă cu respectarea Legii privind organizarea şi funcţionarea Instituţiei Prefectului.

"Conform legii, este atributul prefectului să-i delege sau să-i retragă sarcini subprefectului. Domnul subprefect, conform legii, îndeplineşte atribuţiile de secretar al comisiei judeţene pentru aplicarea legilor fondului funciar şi, tot conform legii, i-am delegat atribuţii să răspundă de serviciile publice de înmatriculări auto şi eliberări paşapoarte", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Gavrilă Ghilea.

De asemenea, prefectul a afirmat că subprefectul a prezentat deformat dispoziţia sa privind accesul în clădirea Prefecturii, spunând că nu subprefectului i-a interzis accesul, ci unei tinere pe care acesta o "folosea" ca secretară de aproximativ un an, dar care lucra "fără forme legale".

"Domnul subprefect, de vreun an, avea în birou o tânără cu care venea la serviciu şi cu care şi pleca, şi pe care o folosea ca un fel de secretară. Când am întrebat ce caută acolo, mi s-a spus că este voluntară, dar nu are încheiat niciun contract de voluntariat, este fără forme legale, nu ştiu cum o plăteşte. De aceea, eu am dispus jandarmilor că este interzis accesul acelei tinere şi că respectiva persoană nu poate intra nici măcar cu subprefectul", a spus Ghilea.

Luni după-amiază, subprefectul Cristian Bitea se afla în biroul său din sediul Prefecturii, reluând acuzaţiile făcute în cursul dimineţii la adresa prefectului.

Atât subprefectul Cristian Bitea, cât şi prefectul Gavrilă Ghilea provin din PDL, unde primul a fost, până la sfârşitul anului 2008, preşedinte al Organizaţiei de Tineret Bihor, iar cel de-al doilea vicepreşedinte al filialei judeţene.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici