Bistriţa: Doi aleşi PNL au dat partidul în judecată, nemulţumiţi de excluderea din formaţiune

Doi consilieri judeţeni PNL Bistriţa-Năsăud au dat în judecată partidul, nemulţumiţi că au fost excluşi din formaţiune, riscând să îşi piardă funcţiile, însă liderul local al liberalilor spune că demersul lor este "nul", întrucât decizia poate fi contestată doar în structurile partidului.

16 afișări

Procesele vor avea loc la Tribunalul Bistriţa-Năsăud în 26 şi 31 mai, cei doi cerând anularea actului administrativ prin care au fost excluşi din Partidul Naţional Liberal, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Anton Vlad a declarat că a fost judecat în lipsă, deoarece fusese anunţat despre şedinţa Curţii de onoare şi arbitraj, care a avut loc în 17 decembrie, cu doar trei zile înainte, când era la spital. Consilierul judeţean a adăugat că îşi dorea o judecată corectă.

El a precizat că motivele pentru care colegul său Luca Peter a contestat în instanţă excluderea din PNL sunt similiare.

La rândul său, preşedintele PNL Bistriţa-Năsăud, deputatul Ioan Ţintean, a declarat că acţiunile în instanţă ale celor doi "se lovesc de nulitate".

"Excluderea din partid poate fi contestată doar în structurile lui. Ce au făcut ei e lipsit de sens fiindcă nici nu se va lua în discuţie un astfel de demers. Mă îndoiesc de faptul că magistraţii Tribunalului vor accepta să judece astfel de speţe. În prima şedinţă ordinară a Consiliului Judeţean, noi vom cere să se ia act de faptul că au fost excluşi din partid, să le invalideze mandatele şi să-i valideze pe următorii doi de pe listele noastre", a declarat Ioan Ţintean.

Surse judiciare au declarat corespondentului MEDIAFAX că magistraţii Tribunalului Bistriţa-Năsăud ar putea judeca speţele respective din punct de vedere formal, în sensul de a analiza dacă a fost respectat statutul partidului şi dacă au fost urmate etapele de excludere.

"Rămâne la latitudinea judecătorului să spună dacă e de competenţa unei instanţe civile să anuleze acte ale unui partid politic. Cert este că, în statutul PNL, nu e stipulată posibilitatea ca, dacă eşti exclus, să te adresezi instanţei civile pentru anularea unei astfel de decizii. Judecătorul poate decide dacă vrea sau nu să judece un astfel de caz. E la latitudinea lui", au declarat sursele citate.

Curtea de onoare şi arbitraj a PNL, întrunită în 17 decembrie 2010, a respins contestaţia consilierilor judeţeni PNL Bistriţa-Năsăud, Anton Vlad şi Luca Peter, care au fost excluşi în luna septembrie din partid, validând astfel decizia Delegaţiei Permanente Judeţene a PNL care i-a dat afară întrucât s-au abătut de la strategia politică a organizaţiei.

Cei doi consilieri judeţeni, Anton Vlad şi Luca Peter, au fost excluşi din partid după ce, la o şedinţă a Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, au votat alături de PDL reducerea organigramei instituţiei şi nu au respectat, astfel, o decizie luată în structurile politice ale organizaţiei judeţene a PNL care anunţa că nu este de acord cu politica Guvernului Boc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici