Blaga: Premierul a prezentat nota pentru achiziţionarea avioanelor, nu preşedintele

Secretarul general al PD, Vasile Blaga, a declarat că premierul a prezentat în CSAT nota referitoare la achiziţionarea avioanelor Romavia şi i-a acuzat pe cei care au introdus nota respectivă că au făcut un joc mediatic "de doi lei", legând subiectul de banii pentru pensii.

Urmărește
3 afișări
Imaginea articolului Blaga: Premierul a prezentat nota pentru achiziţionarea avioanelor, nu preşedintele

Blaga: Premierul a prezentat nota pentru achiziţionarea avioanelor, nu preşedintele

Vasile Blaga spus că Hotărârea CSAT referitoare la cumpărarea avioanelor pentru Romavia a fost luată în iunie, şi că, din datele pe care le are, nota de achiziţionare a fost înaintată de către premier, nu de către preşedinte.

Liderul democrat a precizat că aceia care au introdus nota respectivă au făcut un "joc politicianist", un "joc mediatic de doi lei", legând numele preşedintelui de acest subiect, pentru ca mai apoi să apară afirmaţii de genul: "Acum, când este nevoie de fonduri pentru pensii, ele se utilizează în alte scopuri!".

"Eu am rămas neplăcut surprins de acest joc mediatic, nelalocul lui din punctul meu de vedere, şi spun asta ca fost membru CSAT doi ani şi jumătate", a spus Blaga.

Potrivit lui Blaga, "în CSAT se prezintă proiecte ale ministerelor", şi nu preşedintele a prezentat nota referitoare la avioane.

"Nu preşedintele o prezintă. Nici nu avea cum. Nu are avioane Preşedinţia, ci apelează, prin comandă, la cele ale Romavia, societate comercială aflată în subordinea MAp, deci a premierului. Aşa se şi explică de ce au prezentat-o (nota – n.r.) premierul şi Meleşcanu. Simplu", a explicat secretarul general al PD.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici