Blaga, prezentat ca "viitorul preşedinte al PDL": "Nu-mi trebuie funcţie să vă conduc"

Şeful de campanie al PDL pentru alegerile locale din 10 iunie, Vasile Blaga, prezentat, joi, de către un primar, cu ocazia lansării candidaţilor PDL Bihor, drept "viitorul preşedinte al PDL", a răspuns: "Toate la timpul lor! (...) Nu-mi trebuie funcţie să vă conduc".

Urmărește
607 afișări
Imaginea articolului Blaga, prezentat ca "viitorul preşedinte al PDL": "Nu-mi trebuie funcţie să vă conduc"

Blaga, prezentat ca "viitorul preşedinte al PDL": "Nu-mi trebuie funcţie să vă conduc" (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

Vasile Blaga, preşedintele Senatului şi şeful de campanie al PDL pentru alegerile locale din 10 iunie, a participat, joi, la Oradea, joi, la lansarea candidaţilor organizaţiei judeţene a partidului la funcţiile de primari şi de preşedinte al Consiliului Judeţean.

Primarul din Vaşcău, Florin Porge, candidat pentru un nou mandat, l-a prezentat pe Vasile Blaga drept "viitorul preşedinte al PDL".

"Vă rog să aveţi încredere în Partidul Democrat Liberal, vă rog să aveţi încredere în părintele PDL din Ardeal, vă rog să aveţi încredere în viitorul preşedinte al Partidului Democrat Liberal", a spus, la tribună, Florin Porge.

În răspunsul său, însă, Vasile Blaga a spus că nu este momentul "socotelilor" cu trecutul şi că el conduce campania electorală pentru alegerile locale chiar dacă este simplu membru de partid, fără nicio funcţie în cadrul PDL.

"Domnule primar, toate la timpul lor! Acum trebuie să câştigăm alegerile! Nu e timp să ne socotim în spate şi să vedem ce nu am făcut bine, căci sunt şi lucruri pe care nu le-am făcut bine. Dar eu nu pot decât să vă mulţumesc dumneavoastră, Partidului Democrat Liberal, că m-aţi onorat din nou cu conducerea campaniei electorale, chiar dacă eu sunt simplu membru de partid. Nu-mi trebuie funcţie să vă conduc. Eu sunt simplu membru al Partidului Democrat Liberal şi asta nu mă împiedică să fiu respectat şi de dumneavoastră, dar şi de adversari", a spus Blaga.

Acesta a adăugat că este respectat atât în PDL, cât şi de adversari, pentru că nu are duşmani în politică şi le-a recomandat colegilor din PDL Bihor să-i urmeze exemplul.

"Asta nu mă împiedică să le spun adversarilor ce am de spus. Dar eu nu am duşmani în politică şi vă sfătuiesc să nu aveţi nici dumneavoastră. Vă sfătuiesc să aveţi competitori, adversari, dar nu duşmani. Nu le atacaţi familiile, aveţi grijă şi mergeţi cu proiecte în faţa oamenilor, că aşa puteţi câştiga, nu înjurându-i!", a afirmat Blaga.

Acesta i-a comparat pe membrii PDL cu camarazii de arme, care leagă relaţii de prietenie în armată pe tot restul vieţii.

"Pe noi ne-a unit întotdeauna lupta electorală, pe noi ne-a unit întotdeauna prietenia dintre noi. Dădeam şi în Bucureşti exemplul: suntem ca bărbaţii care merg la armată - păcat că nu se mai face armată! - şi care, ştiţi foarte bine, ne împrieteneam şi, indiferent unde ne ducea viaţa, prieteni rămâneam toată viaţa, şi ne sunăm cu drag şi după 20, şi după 30 şi după 40 de ani", a spus Vasile Blaga.

La lansarea candidaţilor PDL Bihor pentru principalele funcţii din administraţia publică locală au participat circa 800 de membri ai partidului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici