BoardingPass: Iohannis merge la Summitul NATO cu un avion privat de tip Gulfstream G550 / Şi Elon Musk, cel mai bogat om din lume, foloseşte acest model

Iohannis a ales din nou un avion privat pentru deplasarea în SUA. Pentru a participa la Summitul NATO, preşedintele a apelat la un avion privat de tip Gulfstream G550 operat de Global Jet Luxemburg.

Urmărește
10295 afișări
Imaginea articolului BoardingPass: Iohannis merge la Summitul NATO cu un avion privat de tip Gulfstream G550 / Şi Elon Musk, cel mai bogat om din lume, foloseşte acest model

BoardingPass: Iohannis merge la Summitul NATO cu un avion privat de tip Gulfstream G550

"Iohannis şi-a început călătoria marţi, de la Sibiu, şi va zbura fără escală spre o bază aeriană din apropiere de Washington DC (SUA), cu un avion privat de tip Gulfstream G550 operat de Global Jet Luxemburg", notează BoardingPass.
 
Potrivit publicaţiei, avionul va fi acelaşi cu care preşedintele ţării a mai zburat în mai 2024 tot la Washington DC (SUA), iar în 2023 a fost închiriat pentru "turneul african" din Kenya, Tanzania, Capul Verde şi Senegal (noiembrie 2023), dar şi în aprilie 2024 în Coreea de Sud.
 
Elon Musk, în mai multe rânduri cel mai bogat om din lume, a cumpărat un avion Gulfstream G550 în august 2020 şi un altul în septembrie 2021. Într-un interviu acordat lui Chris Anderson la o conferinţa TED, Musk a declarat că duce un stil de viaţă frugal, dar face o "excepţie" pentru flota sa de avioane private.
 
Gulfstream a început să producă modelul G550 la începutul anilor 2000. Compania americană de aviaţie nu mai produce modelul G550, a declarat un purtător de cuvânt al companiei pentru Insider.
 
Ieri, restul delegaţiei României care urmează să participe la summitul NATO de la Washington a plecat din ţară, spre Paris, cu un avion militar, după ce au fost anulate mai multe curse TAROM

Summit-ul NATO

Săptămâna aceasta, la Washington, are loc summitul NATO, în perioada 9-11 iulie. Pe lângă aniversarea a 75 de ani de NATO, summitul este important şi prin contextul de securitate (războiul din Ucraina, războiul Gaza-Hamas) şi cel politic (alegerile prezidenţiale din SUA, ale căror rezultate ar putea influenţa sprijinul Washingtonului pentru statele aliate şi pentru Ucraina).
 
Cel mai important subiect al summitului va fi, cum era de aşteptat, Ucraina. Jens Stoltenberg a transmis, la conferinţa de presă avută înainte de summit, că se aşteaptă ca şefii de state şi de guvern să aprobe un ajutor substanţial pentru Ucraina. De asemenea, acesta a subliniat că NATO va prelua coordonarea majorităţii asistenţei internaţionale în securitate, printr-un general cu trei stele şi alte sute de angajaţi la sediul NATO din Germania şi la punctele logistice din estul Alianţei.

Jens Stoltenberg a vorbit şi despre problema semnalată de preşedintele Zelenski, într-un interviu acordat agenţiei Bloomberg, săptămâna trecută: timpul de livrare a ajutoarelor militare. Secretarul General a precizat că va cere aliaţilor să grăbească acest proces şi că se aşteaptă şi ca aceştia să convină asupra unui ajutor financiar pentru Ucraina. Mai mult decât atât, sunt aşteptate semnări de acorduri bilaterale şi soluţii pentru întărirea interoperabilităţii militare.

Cât despre aderarea Ucrainei la NATO, acesta a sugerat că acest lucru nu se va întâmpla acum sau în viitorul apropiat, spunând că Ucraina doar „se apropie de NATO”. De altfel, şi preşedintele Zelenski declara, în urmă cu câteva zile, că SUA mai ales nu cred, în acest moment, că Ucraina este pregătită să intre în NATO şi că se aşteaptă întâi câştigarea războiului, aceasta fiind una dintre precondiţiile aderării.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici