Boc acuză opoziţia că a plagiat proiectul Codului Muncii, prin prevederi criticate chiar în moţiune

Premierul Emil Boc i-a acuzat, miercuri, pe parlamentarii opoziţiei că au plagiat proiectul Codului Muncii asumat de Guvern în varianta proprie de act normativ, prin copierea a 76 de prevederi care, paradoxal, sunt criticate chiar în moţiunea de cenzură depusă la adresa Executivului.

Urmărește
5 afișări

El a susţinut că proiectul de modificare a Codului Muncii promovat de opoziţie preia prin copiere 76 prevederi din forma asumată de Guvern, precum creşterea perioadei de probă la angajare şi reducerea concediului de odihnă, la care se adaugă alte 6 prevederi similare cu cele din documentul guvernamental.

"Cum se numeşte asta, fraţilor ? Plagiat", a spus Boc.

Premierul a recomandat senatorului PSD Ecaterina Andronescu, fost ministru al Educaţiei, să susţină în faţa colegilor din USL o prelegere privind definiţia plagiatului.

Şeful Guvernului a susţinut totodată că tocmai proiectul de modificare a Codului Muncii promovat de opoziţie instituie, prin prevederi necopiate din documentul Guvernului, principiul sclavagismului şi al "morţilor care trebuie să lucreze".

Guvernul şi-a asumat, în 8 martie, răspunderea pe Codul Muncii, iar parlamentarii PSD, PNL şi PC au depus o moţiune de cenzură, care este dezbătută şi votată miercuri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici