Întrebat dacă s-a discutat la şedinţa conducerii liberale despre susţinerea lui Dinescu în Colegiul CNSAS, Antonescu a spus că nu s-a abordat acest subiect, dar că liberalii îl vor susţine în continuare pe Dinescu dacă le este permis din punct de vedere juridic.
„Nu nu am discutat. Dacă, din punct de vedere juridic, formal, situaţia domnului Mircea Dinescu îi permite să fie susţinut, evident că îl susţinem. Dacă nu, dacă avem un impediment de natură formală, nu avem niciun fel de problemă, avem multe variante pentru CNSAS”, a susţinut Crin Antonescu.
El a menţionat că poate da trei nume de înlocuitori ai lui Dinescu, precizând că nu este cazul să facă acest lucru până nu se clarifică situaţia lui Mircea Dinescu la Colegiul CNSAS.
Potrivit unor surse din PNL, cele mai mari şanse pentru obţinerea mandatului în Colegiul CNSAS deţinut de Mircea Dinescu le-ar avea liberalul Stejărel Olaru, pe listă fiind şi fostul şef al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului în România (IICCR) Marius Oprea.
O altă soluţie ar putea fi, potrivit surselor citate, seniorul liberal Dinu Zamfirescu, care a condus până la sfârşitul anului 2009 Institutul pentru Memoria Exilului Romanesc, comasat cu IICCR.
Potrivit surselor liberale, discuţiile punctuale nu au fost demarate, fiind doar la stadiul informal, o decizie urmând să fie luată cel mai probabil după audierea lui Dinescu de către senatorii jurişti, pe tema solicitării Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) privind incompatibilitatea sa în colegiul CNSAS şi încheierea mandatului acestuia.