- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Boc cere Birourilor Permanente ale Parlamentului stabilirea unei date pentru dezbaterea moţiunii
Preşedintele PDL, premierul Emil Boc, a cerut, sâmbătă, Birourilor Permanente ale Parlamentului fixarea unei date pentru dezbaterea moţiunii de cenzură, în condiţiile în care Guvernul nu renunţă la procedura asumării răspunderii pe Legea educaţiei.
Boc cere Birourilor Permanente ale Parlamentului stabilirea unei date pentru dezbaterea moţiunii (Imagine: Catalina Filip/Mediafax Foto)
Boc a declarat, sâmbătă, la Consiliul de Coordonare Judeţean al PDL Cluj, că membrii opoziţiei din Birourile Permanente ale Parlamentului nu se pot substitui Constituţiei şi deciziei Curţii Constituţionale.
"Le spun clar şi răspicat membrilor opoziţiei din Birourile Permanente ale celor două Camere că Guvernul nu a renunţat la procedura asumării răspunderii pe Legea Educaţiei şi cere Birourilor Permanente fixarea datei de prezentare şi dezbatere a moţiunii de cenzură. Birourile Permanente dominate de opoziţie nu se pot substitui Constituţiei şi deciziei Curţii Constituţionale. CC a spus că procedura asumării nu poate fi oprită, iar cea a moţiunii de cenzură nu poate fi întreruptă. Legea educaţiei trebuie să meargă mai departe", a spus Boc.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Gabriel Cotabiță a murit la vârsta de 69 de ani
-
Peste 100.000 de români au votat în străinătate la alegerile prezidenţiale
-
În Schengen, dar cu controale la graniţă. Surse bulgare: controalele la frontierele terestre vor rămâne în vigoare timp de cel puţin şase luni după aderare. Excepţie pentru graniţa Bulgaria-Grecia
-
Vin banii europeni. Cum pot companiile să obţină finanţare de peste 1 milion de euro şi ce condiţii trebuie să bifeze
Acesta a criticat declaraţiile opoziţiei de contestare a Legii educaţiei, spunând că aceasta nu a fost elaborată pentru cineva, ci are prevederi extrem de importante pentru sistemul de educaţie din România.
Emil Boc participă la Consiliul de Coordonare Judeţean al PDL Cluj în cadrul căruia se alege noua conducere a filialei. Pentru funcţia de preşedinte al PDL Cluj candidează doar deputatul Daniel Buda, care deţine această funcţie din anul 2006.
La Consiliul de Coordonare Judeţean al PDL Cluj mai participă secretarul general adjunct Gheorghe Flutur, vicepreşedintele Ioan Oltean, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, ministrul MAI, Traian Igaş, ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, preşedinţi ai mai multor filiale judeţene ale partidului din Transilvania, parlamentari PDL.
La întâlnire sunt prezenţi aproape 700 de delegaţi.
Parlamentarii liberali şi-au retras, luni, semnăturile de pe moţiunea de cenzură depusă după asumarea răspunderii pe Legea educaţiei, ei transmiţând documentele în acest sens Birourilor reunite, astfel că moţiunea nu mai are numărul de semnături necesare pentru a putea fi dezbătută.
Din cele 137 de semnături pe moţiunea de cenzură, 73, ale parlamentarilor liberali, au fost retrase, Birourile Permanente ale celor două Camere luând act de solicitările individuale ale acestora.
În condiţiile în care pentru iniţierea unei moţiuni de cenzură sunt necesare 119 semnături, moţiunea de cenzură nu mai îndeplineşte condiţiile regulamentare pentru a putea fi citită în plenul Parlamentului.
Conducerea Parlamentului a luat act, luni, că moţiunea depusă de opoziţie "nu mai are susţinerea constituţională necesară", după ce parlamentarii PNL şi-au retras semnăturile de pe acest document, a anunţat chestorul Senatului Ioan Chelaru (PSD), după şedinţa Birourilor permanente reunite.
El a mai declarat că membrii conducerii Parlamentului au hotărât, ca urmare a Deciziei 1431 a Curţii Constituţionale, să restituie Guvernului proiectul de Lege privind educaţia naţională, "constatându-se că prin decizia instanţei constituţionale angajarea răspunderii de către Executiv este neconstituţională".
Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni seară, după şedinţa CexN, că PSD a decis să nu îşi retragă semnăturile de pe moţiunea de cenzură, spre deosebire de PNL, pentru că "nu a căzut la înţelegere cu PDL".
Întrebat despre moţiunea de cenzură depusă după ce Guvernul şi-a angajat răspunderea pe Legea educaţiei, în condiţiile în care parlamentarii PNL şi-au retras semnăturile, Ponta a răspuns: "Nu era cazul să retragem semnăturile, pentru că nu trebuie să dăm profesorilor impresia că dăm înapoi sau că am căzut la înţelegere cu PDL. Noi nu am căzut la înţelegere cu PDL".
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO