- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Boc: Guvernul trebuie să fie prudent cu bugetul. Politica de majorare a deficitului rămâne la muzeu
Guvernul este obligat să rămână extrem de prudent în elaborarea bugetului pentru anul viitor, deoarece pericolul ca recesiunea să revină în UE se menţine, politica de majorare iresponsabilă a deficitului urmând să rămână la muzeul de antichităţi, a afirmat, în Parlament, premierul Emil Boc.
Emil Boc (Imagine: Daniel Mihailescu/Mediafax foto)
"Ştiu că este o lovitură dură pentru cei care doresc deficite mari, dar aceste politici vor pleca la muzeul de antichităţi, la muzeul de politici iresponsabile", a spus Boc, în plenul Parlamentului.
El a vorbit parlamentarilor şi despre necesitatea ca acordul interguvernamental propus la nivelul UE pentru statele din zona euro privind limitarea deficitului bugetar şi al datoriei publice să fie semnat şi de către România, explicând că astfel poate fi evitat pericolul "marginalizării"
ULTIMELE ȘTIRI
-
LIVE UPDATE. Alegeri în SUA. Americanii își votează astăzi noul Președinte. Kamala Harris și Donald Trump duc o luptă strânsă pentru Casa Albă și Congres
-
Acest lucru l-ar putea îngenunchea cu adevărat pe Putin. Veniturile guvernului din petrol s-au prăbuşit: scădere cu 29%
-
The Guardian: Cum plănuieşte Donald Trump să conteste alegerile prezidenţiale din SUA dacă le va pierde
-
Polonia va investi 750 de milioane de dolari pentru a stimula producţia de muniţie
Boc a arătat totodată că preşedintele PSD, Victor Ponta, greşeşte în interpretarea acestui acord, conform articolului 148 din Constituţie, arătând că Uniunea nu a decis revizuirea Tratatului şi că acest document, ca şi scutul antirachetă, poate fi aprobat cu majoritatea simplă a parlamentarilor prezenţi la şedinţă.
Victor Ponta a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că limitarea deficitului conform deciziilor luate la Consiliul European se poate face prin lege specială, care ar putea fi adoptată mai repede şi că adoptarea unei astfel de legi, în baza articolului 148 din Constituţie, se poate face până în luna martie, când România trebuie să decidă dacă aderă sau nu la pactul de guvernanţă fiscală semnat la Bruxelles.
Articolul 148 din Constituţie prevede că aderarea României la tratatele constitutive ale Uniunii Europene, în scopul transferării unor atribuţii către instituţiile comunitare, precum şi al exercitării în comun cu celelalte state membre a competenţelor prevăzute în aceste tratate, se face prin lege adoptată în şedinţa comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului, cu o majoritate de două treimi din numărul deputaţilor şi senatorilor. Prevederea se aplică şi pentru aderarea la actele de revizuire a tratatelor constitutive ale Uniunii Europene.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 14:03
Nicu Ştefănuţă: Noua Comisie Europeană să lupte mai mult pentru agricultura sustenabilă
-
astăzi, 13:51
LIVE UPDATE Alegeri prezidenţiale în SUA 2024: Votul care va decide viitorul SUA şi al lumii. Donald Trump vs Kamala Harris. Cum se desfăşoară votul şi care sunt statele decisive / S-au deschis primele secţii de votare de pe Coasta de Est