Boc: Guvernul trebuie să fie prudent cu bugetul. Politica de majorare a deficitului rămâne la muzeu
Guvernul este obligat să rămână extrem de prudent în elaborarea bugetului pentru anul viitor, deoarece pericolul ca recesiunea să revină în UE se menţine, politica de majorare iresponsabilă a deficitului urmând să rămână la muzeul de antichităţi, a afirmat, în Parlament, premierul Emil Boc.
Emil Boc (Imagine: Daniel Mihailescu/Mediafax foto)
"Ştiu că este o lovitură dură pentru cei care doresc deficite mari, dar aceste politici vor pleca la muzeul de antichităţi, la muzeul de politici iresponsabile", a spus Boc, în plenul Parlamentului.
El a vorbit parlamentarilor şi despre necesitatea ca acordul interguvernamental propus la nivelul UE pentru statele din zona euro privind limitarea deficitului bugetar şi al datoriei publice să fie semnat şi de către România, explicând că astfel poate fi evitat pericolul "marginalizării"
Boc a arătat totodată că preşedintele PSD, Victor Ponta, greşeşte în interpretarea acestui acord, conform articolului 148 din Constituţie, arătând că Uniunea nu a decis revizuirea Tratatului şi că acest document, ca şi scutul antirachetă, poate fi aprobat cu majoritatea simplă a parlamentarilor prezenţi la şedinţă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Israel și SUA continuă la Doha negocierile privind acordul de încetare a focului în Gaza. Trump își menține avertismentul că „se va dezlănțui iadul în Orientul Mijlociu” dacă Hamas nu eliberează ostaticii până la învestirea sa de pe 20 ianuarie
-
USR cere numirea unui nou Avocat al Poporului: am devenit ţara mandatelor expirate ocupate abuziv
-
A greşit Zelenski că nu a acceptat propunerile Franţei şi ale SUA de la finalul anului 2022 şi din vara lui 2023, pentru un acord de încetare a focului?
-
Incendiile din California pun sub semnul întrebării organizarea Jocurilor Olimpice din 2028 la LA
Victor Ponta a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că limitarea deficitului conform deciziilor luate la Consiliul European se poate face prin lege specială, care ar putea fi adoptată mai repede şi că adoptarea unei astfel de legi, în baza articolului 148 din Constituţie, se poate face până în luna martie, când România trebuie să decidă dacă aderă sau nu la pactul de guvernanţă fiscală semnat la Bruxelles.
Articolul 148 din Constituţie prevede că aderarea României la tratatele constitutive ale Uniunii Europene, în scopul transferării unor atribuţii către instituţiile comunitare, precum şi al exercitării în comun cu celelalte state membre a competenţelor prevăzute în aceste tratate, se face prin lege adoptată în şedinţa comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului, cu o majoritate de două treimi din numărul deputaţilor şi senatorilor. Prevederea se aplică şi pentru aderarea la actele de revizuire a tratatelor constitutive ale Uniunii Europene.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO