Boc: I-am propus Monicăi Macovei, la începutul campaniei, funcţia de ministru al Justiţiei

Preşedintele PDL, Emil Boc, a declarat că i-a propus Monicăi Macovei postul de ministru al Justiţiei în cazul în care PDL va câştiga alegerile, iar Macovei nu a răspuns acestei oferte, însă şi-a dat "acordul de principiu" pentru a-i fi folosit numele ca propunere pentru acest portofoliu.

Urmărește
21 afișări
Imaginea articolului Boc: I-am propus Monicăi Macovei, la începutul campaniei, funcţia de ministru al Justiţiei

Boc: I-am propus Monicăi Macovei, la începutul campaniei, funcţia de ministru al Justiţiei

Aflat, duminică, în comuna prahoveană Colceag, care face parte din colegiul unde candidează democrat-liberalul Mircea Staicu, contracandidat al lui Adrian Năstase, liderul PDL, Emil Boc, a afirmat, că, la începutul campaniei electorale, i-a propus fostului ministru al Justiţiei Monica Macovei să preia acest portofoliu în cazul în care PDL ar câştiga alegerile parlamentare din 30 noiembrie.

"Am discutat la începutul campaniei electorale (cu Monica Macovei – n.r.), când i-am făcut această ofertă, i-am lansat intenţia de a o propune ca ministru independent pentru Justiţie. (…). Am rămas pe aceleaşi coordonate, dânsa n-a negat oferta, nici n-a confirmat-o, iar oferta noastră rămâne valabilă în continuare şi cred cu toată puterea că în România e nevoie de un independent la Justiţie. E nevoie ca justiţia să fie ferită de influenţele politice, e nevoie de un om puternic, aşa cum a fost Monica Macovei, care să-i ţină pe politicieni departe de butoanele justiţiei, dacă vrem să fim în continuare un stat de drept şi ca cetăţeanul să creadă într-adevăr în principiul potrivit căruia nimeni nu este mai presus de lege", a afirmat Emil Boc.

El a adăugat că, în opinia sa, Monica Macovei este "cea mai bună soluţie pentru justiţie în momentul de faţă în România”.

Întrebat dacă la nivelul conducerii PDL s-a vehiculat şi un alt nume care ar fi potrivit pentru portofoliul de la Justiţie, Boc a răspuns: "Nu am discutat alt nume cu nimeni. Soluţia pe care o avem este şi rămâne Monica Macovei”.

Preşedintele PDL a mai spus că Monica Macovei, care în prezent lucrează pe un post de consilier al ministrului macedonean al Justiţiei, nu s-a implicat şi nici nu se va implica în această campanie electorală, însă şi-a dat "acordul de principiu" pentru ca PDL să-i utilizeze numele ca propunere pentru funcţia de ministru independent al Justiţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici