- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Boc, la Potlogi: Guvernul şi poate Parlamentul să vină şi să ţină aici din când în când şedinţe
Premierul Emil Boc, aflat, vineri, la semnarea contractului de finanţare pentru restaurarea Palatului Brâncovenesc Potlogi, din judetul Dâmboviţa, a declarat că după finalizarea lucrărilor de restaurare ar fi bine ca "Guvernul, poate şi Parlamentul, să vină să ţină din când în când aici şedinţe"
"A fost o curte domnească, sperăm ca la sfârşitul programului, la sfârşitul celor 39 de luni, să avem din nou o curte domnească unde şi Guvernul şi poate şi Parlamentul să vină să ţină din când în când câte o şedinţă şi să ducă acest obiectiv turistic în România şi în lume pentru ca într-adevăr este unul extrem de valoros. Depinde de administraţiile locale, în primul rând, absorbţia fondurilor europene de aici înainte. Administraţiile locale au o mare responsabilitate ca România să nu piardă aceşti bani europeni. Astăzi, cu semnarea acestui contract, depăşim pragul de 12 miliarde de euro contracte semnate şi care intră în implementare. Plăţi efective de la Uniunea Europenă sunt de 2,3 miliarde de euro" a declarat Emil Boc, vineri, la Potlogi, citat de corespondentul MEDIAFAX.
Valoarea totală a proiectului de la Potlogi, construit de Constantin Brâncoveanu în 1698, pe locul unei curţi boiereşti, este de 42.809.489 lei, obiectivul fiind finanţat prin Programul Operaţional Regional, Axa 5, cu fonduri europene, bani de la bugetul naţional şi de la Consiliul Judeţean Dâmboviţa, beneficiarul lucrării.
Durata de implementare a proiectului este de 39 de luni. Obiectivele specifice ale investiţiei sunt reabilitarea, restaurarea şi reconstruirea Ansamblului Brâncovenesc Potlogi, precum şi creşterea numărului de turişti ce vor vizita acest obiectiv de patrimoniu.
Proiectul vizează restaurarea şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural, dar şi crearea şi modernizarea infrastructurilor conexe din zona ansamblul arhitectural, respectiv clădirile anexe, gardul şi poarta domnească şi aducerea la stadiul de la inaugurare a grădinii palatului, potrivit schiţelor iniţiale ale arhitectului italian.
La un moment dat, Emil Boc si Elena Udrea au primit crose si mingii, ultimele de culoare portocalie, de la preşedintele federatţei internaţionale de hochei pe iarbă, care vrea să construiască un astfel de teren în comuna Conteşti, iar ulterior premierul şi ministrul au vizitat si şantierul Drumului Sudului, din comuna dâmboviţeană Braniştea.
Drumul Sudului are o lungime de 40,7 kilometri şi traversează localităţile Dobra, Cornăţelu, Braniştea, Titu, Odobeşti, Potlogi şi Corbii Mari. Contractul de finanţare a lucrărilor de reabilitarea a Drumului Sudului a fost semnat la sfârşitul anului 2009. Valoarea proiectului este de 15,6 milioane de euro, iar banii sunt obţinuţi prin Programul Operaţional Regional.
La ora transmiterii acestei stiri, Emil Boc este la Centrul Internaţional de Conferinţe al Universităţii Valahia, unde a prezentat moţiunea "România dreaptă, România puternică".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moldova își crește bugetul pentru apărare. Parlamentul a aprobat o nouă strategie pe 10 ani
-
Prognoza pentru următoarele 4 săptămâni: temperaturi de „gerul Bobotezei” la început de an
-
Au apărut imagini care par să arate noi modele de avioane militare chineze
-
451 de persoane au traversat ilegal Canalul Mânecii în prima zi de Crăciun
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO