- Home
- Politic
- BISTRIŢA, (27.11.2010, 13:12)
- Cristiana Sabau , Cristiana Sabau ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Boc: Legea educaţiei trebuie să meargă mai departe, iar moţiunea de cenzură depusă să fie dezbătută
Premierul Emil Boc a spus, sâmbătă, la Bistriţa, că speră ca Legea educaţiei să fie adoptată în perioada următoare, iar moţiunea de cenzură depusă să fie dezbătută.
Urmărește
27 afișări
Boc: Legea educaţiei trebuie să meargă mai departe, iar moţiunea de cenzură depusă să fie dezbătută (Imagine: Mihaela Cojocariu/Mediafax Foto)
Boc a susţinut că ultima decizie a Curţii Constituţionale arată că, pe de-o parte, Guvernul a avut dreptate când a sesizat Curtea şi că Legea educaţiei trebuie să meargă mai departe şi moţiunea de cenzură depusă trebuie să fie dezbătută.
"Sperăm că noua lege a educaţiei atât de disputată va fi adoptată în perioada următoare, pentru că ultima decizie a Curţii Constituţionale a spus, pe de-o parte, că Guvernul a avut dreptate când a sesizat Curtea şi că legea trebuie să meargă mai departe şi că moţiunea de cenzură depusă trebuie să fie dezbătută", a declarat Emil Boc.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Azi, în Sfânta zi a Crăciunului, poate știi de ce Iisus Hristos nu s-a născut român
-
Ciolacu publică facturile pentru zborurile private la Nisa în ziua de Crăciun
-
Pericol în Constanţa: Elicea unei eoliene se învârte necontrolat aproape de un cămin de bătrâni
-
Care sunt cei şapte magnifici care au salvat bursa din Germania şi au sfidat crizele anul acesta
Premierul a explicat că reforma educaţiei presupune adaptarea şcolii la ceea ce cere viaţa, arătând că această lege modernizează tot sistemul educaţional românesc.
"Noua lege a educaţiei pune accent pe competenţe, te învaţă cum să înveţi", a spus Boc, arătând că un lucru extrem de important pe care îl aduce această lege se referă la posibilitatea comunităţii locale şi a autorităţilor locale de a se implica în viaţa şcolii. Premierul a spus, în acest sens, că din consiliile de administraţie ale şcolilor vor face parte atât cadre didactice, cât şi părinţi şi autorităţi locale care vor putea lua decizii.
Premierul s-a referit şi la acuzaţiile potrivit cărora PDL vrea să adopte Legea educaţiei la presiunile UDMR.
"S-au spus atât de multe neadevăruri. S-a spus că e făcută pentru UDMR şi că de aceea insistă PDL să adopte această lege. Pot să spun foarte clar că legea nu e făcută pentru un partid anume. Noi suntem parteneri de guvernare cu UDMR şi respectăm toate minorităţile naţionale din această ţară. Minoritatea maghiară este una din cele 18 din această ţară, reprezentată în Parlament. Ei sunt cetăţeni români, sunt partenerii noştri şi nu avem nimic de împărţit, ci dimporivă vrem să trăim în linişte şi pace, aşa cum se întâmplă de atât de mulţi ani. Această lege modernizează tot sistemul educaţional românesc. S-a spus, de exemplu, că prevederea aceea din lege care dă posibilitatea copiilor minorităţilor care, dacă nu au şcoală la 20 de kilometri, să li se poată deconta naveta sau cazarea şi masa la internat. Aceeaşi prevedere este valabilă pentru toţi cetăţenii cu copii români din această ţară, deci nu e o particularitate creată special pentru cineva. Este pusă prevederea la capitolul pentru minorităţi, dar se regăseşte şi la dispoziţiile generale care vizează toţi copiii din această ţară", a spus Boc.
El a făcut aceste declaraţii de la tribuna Consiliului de Coordonare Judeţean al PDL Bistriţa-Năsăud, în faţa delegaţilor PDL din judeţ la lucrările consiliului.
La Consiliul de Coordonare Judeţean al PDL Bistriţa-Năsăud participă 400 de delegaţi din tot judeţul care îşi aleg liderul, dar şi Biroul Permanent Judeţean (BPJ). Singurul candidat la şefia filialei este actualul lider, deputatul Ioan Oltean.
Din partea conducerii centrale a PDL participă preşedintele partidului, Emil Boc, dar şi Vasile Blaga, Gheorghe Flutur, ministrul Dezvoltării Regionale, Elena Udrea, ministrul de Finanţe, Gheorghe Ialomiţianu, ministrul de Interne, Traian Igaş, ministrul Muncii, Ioan Botiş, vicepreşedintele Senatului Petru Filip, Daniel Buda, George Scripcaru.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Klaus Iohannis, cel care a nesfințit Calendarul Alegerilor Prezidențiale la români, ți-a rebotezat Ignatul: Ziua Renașterii Porcilor
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Nava rusă scufundată a fost victima unui „act de terorism”, susține compania proprietară. Care este adevărul din spatele misiunii secrete în Siria?
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Chef Florin Dumitrescu a dezvăluit secretul! Ce face în fiecare an, de Crăciun + ce spun fiicele sale despre jurizarea de la MasterChef
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe