Boc: Moţiunea de cenzură este, în fapt, o "automoţiune" îndreptată împotriva fostului Guvern

Moţiunea de cenzură iniţiată de Opoziţie este, în fapt, o "automoţiune" îndreptată chiar împotriva iniţiatorilor, deoarece majoritatea criticilor sunt, practic, formulate la adresa fostului Guvern, care a fost incapabil să promoveze o lege a salarizării bugetare, a declarat, joi, premierul Emil Boc.

Urmărește
37 afișări
Imaginea articolului Boc: Moţiunea de cenzură este, în fapt, o "automoţiune" îndreptată împotriva fostului Guvern

Boc: Moţiunea de cenzură este, în fapt, o "automoţiune" îndreptată împotriva fostului Guvern (Imagine: Mediafax Foto)

El a arătat, în plenul Parlamentului, că autorii moţiunii nu au observat că proiectul de lege propus de actualul Executiv conţine la bază chiar propunerile fostului Cabinet, înaintate la momentul discuţiilor asupra unei grile de salarizare unitare.

Boc a arătat că Guvernul a ţinut cont de observaţiile partenerilor sociali în elaborarea legii, dar a susţinut că acceptarea tuturor amendamentelor ar fi depăşit posiblităţile financiare ale statului.

Parlamentul dezbate, joi, moţiunea de cenzură depusă de PNL şi UDMR, după angajarea răspunderii Guvernului asupra proiectului legii salarizării unitare a personalului bugetar.

Textul moţiunii de cenzură a fost citit, luni, în plen, de deputatul PNL Eugen Nicolăescu, acesta criticând, de altfel, absenţa de la acea şedinţă a premierului Boc.

Şeful Guvernului a declarat anterior că nu este speriat de o moţiune de cenzură la adresa Guvernului, deoarece continuă să susţină că legile promovate de Executiv sunt necesare pentru reformarea statului.

Guvernul şi-a asumat, în 15 septembrie, răspunderea, în şedinţe separate ale Camerelor reunite, pe legea educaţiei, legea salarizării unice şi legea restructurării agenţiilor. Moţiunea PNL-UDMR vizează legea salarizării unitare.

Potrivit Constituţiei, Guvernul este demis dacă moţiunea de cenzură este votată de majoritatea deputaţilor şi senatorilor. Dacă Guvernul nu a fost demis, proiectul de lege prezentat, cu amendamente acceptate de Guvern, se consideră adoptat.

PNL şi UDMR au împreună 121 de parlamentari, din totalul de 471.

Ministrul social-democrat al Sănătăţii, Ion Bazac, a anunţat, joi, la Parlament, că în urma deciziei grupurilor parlamentare ale PSD, toţi reprezentanţii partidului nu vor participa la momentul votului moţiunii de cenzură.

Parlamentarii şi membrii PDL din Executiv au decis la rândul lor să nu participe la votul moţiunii de cenzură a Opoziţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici