Boc: Nu am negociat cu UDMR ieşirea de la guvernare, ci am discutat despre colaborarea în PPE

Preşedintele PD, Emil Boc, a negat că ar fi negociat luni cu conducerea UDMR ieşirea acestei formaţiuni de la guvernare, susţinând că au fost discuţii despre colaborarea în cadrul PPE, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1 afișare

"Vreau să vă asigur că nu a fost niciodată vreo discuţie de negociere pe o asemenea temă între PD şi UDMR. Au existat discuţii, aşa cum există discuţii între partide membre ale Partidului Popular European (PPE), cu privire la sincronizarea datei alegerilor europarlamentare, dar nu au existat alte negocieri pe marginea altor subiecte", a declarat Boc, marţi, într-o conferinţă de presă.

El a adăugat că temele discutate cu UDMR au fost strict legate de colaborarea politică în cadrul PPE.

Conducerea PD le-a propus, luni dimineaţa, liderilor UDMR, să se retragă din Guvern şi să voteze moţiunea de cenzură democrată, dar formaţiunea condusă de Marko Bela a refuzat oferta PD, au declarat, luni, pentru MEDIAFAX, surse parlamentare.

Democraţii Emil Boc, Adriean Videanu şi Vasile Blaga le-au propus, luni dimineaţa, liderilor UDMR Marko Bela şi Kelemen Hunor, ca parlamentarii Uniunii să voteze moţiunea de cenzură a PD şi eventual să se retragă din Guvernul Tăriceanu II, au precizat sursele citate.

Preşedintele UDMR Marko Bela a confirmat, pentru MEDIAFAX, că s-a întâlnit, luni, cu reprezentanţi ai PD, pentru a discuta despre situaţia politică actuală şi despre poziţia Uniunii la moţiunea de cenzură iniţiată de democraţi, precizând că nu a fost o negociere.

"Nu am avut o negociere, am avut o discuţie cu cei de la PD, cum am avut şi cu alţii", a explicat Marko Bela, precizând că reprezentanţii PD au fost interesaţi de poziţia Uniunii la votarea moţiunii de cenzură.

Marko Bela a subliniat că UDMR rămâne în Guvern alături de PNL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici