- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Boc: O campanie electorală mai puţin nu înseamnă deficit pentru democraţie, vor veni mai mulţi la vot
Premierul Emil Boc a cerut, joi, parlamentarilor să nu piardă şansa unei mai bune absorbţii a fondurilor europene prin organizarea în acelaşi an a două campanii electorale, susţinând în continuare că greutăţile anului economic 2012 reprezintă singura miză a alegerilor comasate.
Emil Boc (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax foto)
"Ştiţi cu toţii ce înseamnă pentru ţară două campanii electorale în acelaşi an: încetinirea motoarelor economiei şi a absorbţiei fondurilor europene, dispute politice şi paralizarea activităţii statului. O campanie electorală mai puţin nu înseamnă un deficit pentru democraţie, dimpotrivă, o să vină şi mai mulţi la vot, deoarece alegerile locale generează o mai mare participare a cetăţenilor la vot", a spus Boc, în plenul Parlamentului.
El a solicitat astfel parlamentarilor să respingă moţiunea de cenzură iniţiată de opoziţie la adresa Guvernului.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Azi, în Sfânta zi a Crăciunului, poate știi de ce Iisus Hristos nu s-a născut român
-
Ciolacu publică facturile pentru zborurile private la Nisa în ziua de Crăciun
-
Pericol în Constanţa: Elicea unei eoliene se învârte necontrolat aproape de un cămin de bătrâni
-
Care sunt cei şapte magnifici care au salvat bursa din Germania şi au sfidat crizele anul acesta
Şedinţa plenului reunit al Parlamentului pentru dezbaterea moţiunii de cenzură "După 22 de ani, democraţia este în pericol" a început joi dimineaţa, parlamentari ai opoziţiei purtând banderole tricolore şi având steguleţe tricolore cu gaură în mijloc şi afişe pe care scrie "Libertate".
Moţiunea de cenzură intitulată "După 22 de ani, democraţia este în pericol" a fost depusă de USL ca urmare a angajării răspunderii Guvernului pe legea comasării alegerilor, pentru aprobare fiind necesare 234 de voturi. Grupurile PSD şi PNL totalizează însă doar 215 parlamentari.
Semnatarii moţiunii susţin că scopul demersului puterii de a comasa alegerile din 2012 este, de fapt, fraudarea acestora.
Conform Constituţiei, Guvernul este demis dacă o moţiune de cenzură, depusă în termen de trei zile de la prezentarea programului, a declaraţiei de politică generală sau a proiectului de lege, a fost adoptată cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor. Dacă Guvernul nu a fost demis prin moţiunea de cenzură, proiectul de lege prezentat se consideră adoptat.
Pentru adoptarea moţiunii de cenzură ar fi necesare 234 de voturi. Grupurile PSD şi PNL numără în total 215 parlamentari, iar cele ale coaliţiei 244. De asemenea, există şi cinci deputaţi şi un senator neafiliaţi unui grup parlamentar.
Parlamentul are în prezent 466 de membri, din totalul de 471 de mandate, celelalte locuri fiind vacante.
Astfel, USL ar trebui să mai convingă cel puţin 19 parlamentari să voteze moţiunea.
Preşedintele PSD, Victor Ponta, a anunţat că, dacă moţiunea de cenzură nu trece de Parlament, USL va contesta legea la Curtea Constituţională.
Surse oficiale au declarat, miercuri, agenţiei MEDIAFAX că Executivul ia deja în calcul organizarea, în cursul zilei de joi, a unei noi şedinţe de guvern, după dezbaterea în Parlament a moţiunii de cenzură, pentru a aproba proiectele de acte normative înregistrate la secretariatul general şi care nu au putut fi aprobate până în prezent în lipsa avizului Consiliului Legislativ, precum modificările la Codul Fiscal.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
GANDUL.RO