- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Boc: Parlamentul nu poate opri o procedură aflată în derulare
Premierul Emil Boc a declarat, joi, la sosirea la Curtea Constituţională, că Parlamentul nu poate opri o procedură aflată în derulare, iar dacă a existat un presupus conflict juridic pe tema Legii educaţiei, aşa cum arată decizia CC, acesta s-a soluţionat în momentul stabilirii calendarului asumării
Boc: Parlamentul nu poate opri o procedură aflată în derulare (Imagine: Dumitru Matiu/Mediafax Foto)
Premierul a precizat că s-a realizat propriu-zis asumarea răspunderii în data de 28 octombrie şi, mai mult decât atât, opoziţia a depus o moţiune de cenzură ca urmare a asumării răspunderii.
El a susţinut că o procedură aflată în derulare nu mai poate fi oprită, iar acest blocaj instituţional poate fi rezolvat doar de către CC.
Boc a invocat decizia CC care, în opinia sa, nu poate obliga Guvernul să renunţe la asumarea răspunderii.
Şi preşedintele Senatului, Mircea Geoană, şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, au sosit, la Curtea Constituţională, pentru sesizarea Executivului privind conflictul juridic de natură constituţională dintre Guvern şi Parlament.
ULTIMELE ȘTIRI
-
România se alătură pe deplin spațiului Schengen începând cu ianuarie 2025
-
Alegeri prezidenţiale 2024. Ce arată cele mai recente sondaje publicate. Cine ar putea intra în turul doi
-
Bucureştenii decid viitorul oraşului: Referendum crucial în aceeaşi zi cu alegerile prezidenţiale. Iată ce trebuie să ştii
-
Euro a scăzut la cel mai jos nivel din 2022 din cauză că pieţele se aşteaptă la o nouă scădere de dobândă. Din păcate şi din economia reală vin veşti proaste: sectorul privat din zona euro a scăzut dintr-o dată şi se duce înspre contracţie
La sosire, Geoană a declarat că solicitarea premierului Emil Boc este "neîntemeiată şi lipsită de obiect", iar Senatul va adopta în aproximativ o săptămână Legea educaţiei. El a mai spus că a venit "cu încredere" la Curtea Constituţională, întrucât nimeni nu poate înlocui Parlamentul ca putere legiuitoare.
Mircea Geoană a venit însoţit de către senatorul PSD Toni Greblă, preşedintele Comisiei juridice din Senat, senatorul PSD Ecaterina Andronescu, vicepreşedintele Comisiei de învăţământ, şi senatorul PNL Nicolae Robu, secretarul Comisiei de învăţământ din Senat.
La rândul său, preşedintele Camerei Deputaţilor a declarat că a venit cu un punct de vedere legat de tot ceea ce s-a desfăşurat în Parlament, ea susţinând că procedura asumării răspunderii pe Legea educaţiei este în curs de desfăşurare.
Roberta Anastase a precizat că această procedură este în desfăşurare, întrucât Parlamentul a făcut paşi concreţi în acest sens până la momentul sesizării Curţii Constituţionale de către preşedintele Senatului, Mircea Geoană.
În opinia preşedintelui Camerei, în momentul de faţă, practic, procedura este blocată "în mod arbitrar" de către Parlament.
Guvernul a transmis, luni, Curţii Constituţionale o cerere de soluţionare a conflictului juridic de natură constituţională dintre Executiv şi Parlament, arătând că acest conflict este generat de refuzul Parlamentului de a permite prezentarea şi dezbaterea moţiunii de cenzură depuse ca urmare a angajării răspunderii.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO