- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Boc: PDL continuă discuţiile pentru cele 8 judeţe, este posibilă angajarea răspunderii. Vezi declaraţiile premierului despre reorganizarea administrativă
PDL va continua discuţiile cu partenerii de coaliţie pentru reorganizarea administrativă a ţării, menţinându-şi opinia că ideea constituirii a opt judeţe mari este cea mai bună, iar angajarea răspunderii pentru acest proiect rămâne o variantă luată în calcul, a declarat, marţi seara, premierul Emil Boc.
Boc: PDL continuă discuţiile pentru cele opt judeţe, este posibilă angajarea răspunderii (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)
Declaraţiile premierului la TVR:
-
Despre restructurarea Ministerului de Interne: Mai multe vă poate spune domnul Igaş. E un proiect pe care îl apreciez. Esenţa reformei este mai puţini oameni în birouri şi mai mulţi aproape de cetăţeni.
- Întrebat dacă ia în calcul o remaniere: Evaluările se fac în permanenţă, iar deciziile se iau şi se comunică după.
- Structura CSM trebuie completată cât mai urgent. Ministrul Justiţiei a prezentat astăzi două proiecte importante şi urmează ca procesele aflate pe rol să fie soluţionate repede. Asta ne cere şi UE.
- Despre aderarea la Schengen: Sunt optimist că în toamnă vom avea un răspuns pozitiv. Opţiunea noastră este pentru aderarea în octombrie, dar există şi opţiunea aderării pe etape.
- Despre revizuirea Constituţiei: Aici lucrurile sunt un pic mai avansate. Preşedintele are deja proiectul de revizuire la Curtea Constituţională şi urmează apoi să se dezbată la nivel parlamentar. Trebuie să ne uităm la interesul general, dacă ne vom uita la interesul numărului de parlamentari nu vom face un pas înainte.
- Despre relaţia cu USL: Variantele propuse de PDL şi de opoziţie sunt total diferite, dar asta nu înseamnă că nu vom avea dialog. Opoziţia propune ca reorganizarea să se amâne, să se facă din 2016.
- Despre statutul minorităţilor: Face parte din programul politic al coaliţiei. Trebuie să fie adoptat până la sfârşitul lunii iunie în parlament. Legea statutului minorităţilor este cerută de Constituţie.
- Despre relaţia cu UDMR: Discuţiile continuă cu partenerii de coaliţie, încercăm să explicăm tuturor avantajele. Nu sunt avute în vedere avantaje pentru un anumit partid, toate partidele vor pierde şefii de consilii judeţene. Nu am luat decizia privind modalitatea de promovare, avem toate alternativele la îndemână, inclusiv angajarea răspunderii.
- Nu UE ne cere să modificăm structura administrativă. Dacă nu facem această modificare, nu vom avea capacitatea să atragem fonduri europene. Judeţele sunt prea mici ca să ceară fonduri mari. Dacă ţara ar fi împărţită în judeţe mai mari, am putea atrage în fiecare judeţ mare până la 3 miliarde de euro.
- Cu 8 judeţe avem marele avantaj că există aceste structure creionate, dar nu au personalitate juridică. Ceea ce putem face fără să modificăm Constituţia este ca acestor regiuni să le recunoaşterm personalitatea juridică.
-
Întotdeauna vor fi păreri diferite pe subiectele atât de importante. Dacă era simplu să se facă, vă asigur că-l făceau şi alţii înaintea nostră. A încercat si Adrian Năstase în perioada când a fost la guvernare, dar nu a reuşit din cauza baronilor PSD.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Azi, în Sfânta zi a Crăciunului, poate știi de ce Iisus Hristos nu s-a născut român
-
Ciolacu publică facturile pentru zborurile private la Nisa în ziua de Crăciun
-
Pericol în Constanţa: Elicea unei eoliene se învârte necontrolat aproape de un cămin de bătrâni
-
Care sunt cei şapte magnifici care au salvat bursa din Germania şi au sfidat crizele anul acesta
-
- Ultimul argument ar fi cel legat de mai buna absorbţie a fondurilor europene. Alocarea banilor se face pe zone mai mari.
- Vor fi destructurate unele reţele clientelare cel puţin din ultimii 20 de ani, dacă nu din ultimii 40 de ani. Vom avea mai puţină corupţie.
- Această reorganizare reduce birocraţia, prin comparaţie cu varianta USL, care vine cu un nou nivel, o structură peste judeţe, care complică birocraţia.
- Această reformă nu are nicio conotaţie politicianistă. Cel care câştigă în ultimă instanţă ar putea fi cetăţeanul.
- În primul rând aş spune că această reformă administrativă nu este facută pentru niciun partid politic, ci este pentru modernizarea României. Este ca şi cum ai avea un motor nou, dar amplasat într-o maşină veche. Nu poţi să ai un motor nou într-o caroserie veche, cu roţi uzate.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
GANDUL.RO