- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Boc: PDL nu a discutat despre pragul electoral, subiectul nu a fost abordat nici cu şeful statului
Preşedintele democrat-liberal Emil Boc a declarat, joi seară, la TVR, că în PDL nu s-a discutat problema pragului electoral, menţionând că aspectul nu a fost abordat nici cu preşedintele Traian Băsescu.
Boc: PDL nu a discutat despre pragul electoral, subiectul nu a fost abordat nici cu şeful statului (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)
"PDL nu a discutat problema pragului electoral. Nu am discutat cu preşedintele acest aspect, al pragului electoral", a spus Boc.
El a evitat să precizeze la cât ar trebui modificat, în opinia sa, pragul electoral.
Emil Boc a arătat că pragul electoral nu face obiectul revizuirii Constituţiei, ci este o temă are ţine de legea electorală.
În opinia şefului Guvernului, pragul electoral "trebuie să păstreze un echilibru în societatea românească" şi să însemne o anumită "cernere" a partidelor care intră în Parlament.
ULTIMELE ȘTIRI
-
REZULTATE PARȚIALE. Alegeri prezidențiale 2024, turul 1: Călin Georgescu intră în turul 2
-
Rezultate parţiale 90% din secţiile de votare: Călin Georgescu continuă să fie pe primul loc. Bătălie pentru locul doi între Ciolacu şi Lasconi
-
Primele declaraţii ale candidaţilor după exit-poll-uri. Ciolacu: Rezultatul ne confirmă că am făcut ceea ce trebuie pentru ţară / George Simion anunţă victoria deşi exit-poll-urile îl dau pe 4 / Lasconi: Speranţa este vie în România
-
Cine este Călin Georgescu, surpriza de la alegerile prezidenţiale 2024, turul I
În acelaşi timp, Boc a spus că pragul electoral nu trebuie să fie o barieră pentru intrarea unor partide în Parlament.
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, recent, la B1Tv, că este un susţinător al pragului electoral de 10% pentru intrarea în Parlament sau a unui sistem electoral care să permită existenţa a două partide mari, care să alterneze la guvernare cu sprijinul unui partid mai mic.
"Eu sunt un partizan al pragului de 10%. Dar, cel mai corect, dincolo de prag, de neprag, (ar fi nevoie de - n.r.) uninominal într-un singur tur sau în două tururi. Asta va crea două mari partide care vor alterna la putere cu sprijinul unui partid mai mic, eventual. Cât timp vom sta tot în Coaliţii, nu vom avea guvernări coerente", a spus Băsescu.
Actualul sistem electoral prevede un prag electoral de 5%.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
GANDUL.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 03:00
-
astăzi, 02:44
Bihor. Rezultate finale alegeri prezidenţiale, turul I: Kelemen Hunor a câştigat judeţul