- Home
- Politic
- CLUJ-NAPOCA, (31.05.2014, 14:54)
- , Vasile Magradean
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Boc: PDL şi PNL să vorbească până în ianuarie 2015 de alianţă, nu de fuziune
Fostul premier Emil Boc recomandă PDL şi PNL să vorbească până în ianuarie 2015 despre o alianţă deschisă, nu de o fuziune, alianţă care să ducă la câştigarea alegerilor prezidenţiale şi care să nu fie una împotriva preşedintelui Traian Băsescu.
Urmărește
437 afișări
Emil Boc (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)
Întrebat, sâmbătă, de jurnalişti, cum vede fuziunea PDL-PNL, Emil Boc a spus că dacă discuţiile încep cu fuziunea, obiectivul comun, de câştigare a prezidenţialelor, va deveni un obiectiv secundar, iar prioritatea va deveni dezbateri locale despre "cine va fi şef, pe ce poziţie şi cum".
"Recomandarea mea pentru toată lumea, din experienţă, ar fi ca până în ianuarie 2015 să vorbim de o alianţă PNL-PDL, una deschisă şi celorlalte forţe de dreapta, şi nu închisă, care să conducă la câştigarea alegerilor prezidenţiale. Dacă începe acum să se pună pe tapet în primul rând problema fuziunii, vă asigur că şase luni în teritoriu vor fi dezbateri în fiecare judeţ cine să fie şef, pe ce poziţie şi cum. Obiectivul comun, de a câştiga prezidenţialele, va deveni un obiectiv secundar. Cred că dacă avem înţelepciune, până în ianuarie 2015, nimeni nu mai vorbeşte de fuziune, ci vorbeşte de alianţă în vederea câştigării alegerilor prezidenţiale. Acesta este un sfat şi o recomandare pornită din experienţă, pentru că dacă pui înaintea obiectivului general obiective ale oamenilor, s-a terminat cu construcţia”, a spus Boc.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Războiul din Ucraina, ziua 1006. Rusia se pregăteşte să pătrundă în sudul regiunii Doneţk, afirmă armata ucraineană / Consilierul pentru securitate al lui Trump cere încetarea escaladării în Ucraina
-
Presa rusă vorbeşte despre Călin Georgescu: a insistat cu prudenţă pentru normalizarea relaţiilor cu Rusia
-
Agenţia rusă Ria Novosti anunţă victoria lui Călin Georgescu pe care îl numeşte "aliniat al Rusiei"
Potrivit acestuia, la fel ca PNL, şi PDL are de susţinut blazonul, are de două ori preşedintele României, de trei ori primarul general al Capitalei, a avut prim-ministru, are lucruri de apărat.
"PDL are un palmares care nu poate fi ignorat foarte uşor şi nu e bine să discuţi despre fuziune. Dacă intrăm în aceste dezbateri acum, am pierdut din vedere obiectivul, şi facem un cadou lui Ponta, lăsându-l să meargă pe un culoar favorabil spre prezidenţiale, pentru că noi cu PNL ne vom bate cine să fie şef în fuziunea asta la nivel judeţean”, a spus Boc.
Fostul premier a adăugat că alianţa PNL-PDL nu trebuie să se transforme, aşa cum a fost USL, într-una contra preşedintelui Băsescu pentru că, vrând-nevrând, "vor avea nevoie cei de dreapta, pentru a câştiga alegerile prezidenţiale şi de suportul, direct sau indirect, al preşedintelui, acesta rămânând exponentul dreptei în România, lucru care nu poate fi ignorat”.
"E nevoie de înţelepciune, de adunarea tuturor resurselor de dreapta într-o alianţă şi aşa se pot câştiga alegerile prezidenţiale. După aceea, cum se fac fuziunile, prin comasare, prin absorbţie, când şi cu cine, sub ce denumire, e o treabă pentru începutul anului 2015”, a afirmat Emil Boc.
Preşedintele PDL, Vasile Blaga, declara, joi, la Gândul Live, că alianţa cu PNL va fi o fuziune prin comasare, nu prin absorbţie, menţionând că în urma fuziunii principiul va fi ca un partid să aibă Preşedinţia, iar celălalt, premierul.
"Va fi o fuziune prin comasare, nu prin absorbţie între cele două partide, adică se merge pe principiul egalităţii. Nu fuzionează prin absorbţie PDL-ul cu PNL-ul, că nu intrăm noi în PNL să ocupăm funcţiile din acest partid şi nu intră nici PNL-ul în PDL", explica Vasile Blaga.
El adăuga că luni se vor desemna comisiile de negociere, deocamdată fiind doar cea politică. "Vom lucra milităreşte, nemţeşte, zi de zi pentru a face ca lucrurile să meargă liniar, pentru că dorim o fuziune în teritoriu, de jos în sus, nu impusă", spunea Vasile Blaga.
Citește pe alephnews.ro: Cine este Călin Georgescu? Portretul făcut de Reuters pentru candidatul la alegerile din România: „Un critic NATO. Poziție pro-rusă”
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește și: Roşca (PNL): Parlamentarii nemulţumiţi au fost pentru fuziune, condiţia e să nu renunţăm la PNL - AUDIO
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ce legătură are Vladimir Putin cu Cătălin Georgescu? Presa din Rusia EXULTĂ după victoria năucitoare
CANCAN.RO
De nerecunoscut! Cum a ajuns să arate Maria Sharapova, la 5 ani de la retragerea din tenis GALERIE FOTO
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe