Boc propune o lege care să restrângă funcţiile politice la secretari de stat şi şefi de agenţii

Preşedintele PDL, Emil Boc, a declarat, sâmbătă, la reuniunea CNC, că va propune un proiect de lege, cu regim de urgenţă, prin care palierul politic să fie restrâns la secretarii de stat şi şefii de agenţii, funcţiile de şefi de deconcentrate urmând să aparţină palierului public.

Urmărește
3 afișări

"Din punctul meu de vedere, voi propune un proiect de lege în regim de urgenţă – sper să am şi sprijinul coaliţiei – pentru a stabili foarte clar câteva lucruri: în primul rând palierul politic să fie rezumat şi restrâns la cee ace înseamnă secretari de stat şi şefi de agenţii, care înseamnă răspunderea politică a Guvernului care conduce şi care face veluările necesare pentru a avea oameni potriviţi la locul potrivit şi este răspunderea politică a partidului sau a coaliţiei care guvernează", a spus Boc în prezentarea raportului de activitate ca preşedinte al PDL.

"De colo în jos, ce înseamnă şefi de deconcentrate şi alte structuri, ele merg pe componenta funcţiei publice şi aici intră calitatea de funcţionar public sau de personal contractual, iar concursul şi legea sunt acelea care stabilesc ce persoane ocupă asemenea poziţii", a adăugat Boc.

El a precizat că definirea funcţiei publice printr-un proiect de lege reprezintă o provocare, menţionând că a obţinut un acord de principiu din partea Colegiului Director.

"Mai am o provocare, pe care trebuie să o finalizăm cu un proiect de lege. Ieri (vineri, n.r.) am obţinut un aviz de principiu din partea Colegiului Director Naţional. Este vorba despre ceea ce însemană funcţia publică în România. Trebuie foarte clar să definim palierul politic de palierul non-politic în ceea ce înseamnă funcţia publică în România", a spus Boc.

El a admis că PDL nu a luat o decize similară atunci când a fost la guvernare alături de PSD. "Am avut o decizie diferită când eram la guvernare cu PSD, poate n-a fost cea mai fericită. De aceea cred că acum trebuie să stabilim foarte clar şi sper ca şi opoziţia să fie de acord cu un asemenea demers ca, pe de o parte palierul politic să fie limitat la secretari de stat şi şefi de agenţii şi restul să rămână la componenta care vizează consursul şi evaluarea", a subliniat Emil Boc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici