Boc: Reorganizarea administrativ-teritorială este o cale de eliminare a corupţiei. Ce spune premierul despre denumirea noilor judeţe

Premierul Emil Boc a declarat miercuri, la postul public de radio, că reorganizarea administrativ-teritorială este o cale de eliminare a corupţiei. VEZI DECLARAŢIILE PREMIERULUI.

Urmărește
3826 afișări
Imaginea articolului Boc: Reorganizarea administrativ-teritorială este o cale de eliminare a corupţiei. Ce spune premierul despre denumirea noilor judeţe

Boc: Reorganizarea administrativ-teritorială este o cale de eliminare a corupţiei

Declaraţiile premierului la RRA:

  • Referitor la afirmaţiile preşedintelui CJ Covasna, Tamas Sandor: Dialogul este singura cale normală de aputea rezolva problemele comune pe care le avem.

  • Reorganizarea este un proiect politic, al PDL. Noi am deschis dialogul cu partenerii de coaliţie pentru a le explica avantajele acestui model pe care îl propunem. Politicienii pierd prin acest proiect. Trebuie să ne detaşăm de interesul mărunt politic pe care partidele îl au. Administraţiile locale vor primi mai multă putere de decizie. Noi credem că avem argumente solide pentru susţinerea proiectului nostru.
  • Cezar Preda nu mai este membru al BPN în PDL şi n-a participat la discuţii. Decizia politică a fost luată prin vot în BPN pentru susţinerea procesului de reorganizare teritorială. Este un parteneriat cum a existat şi până acum între Guvern, preşedinte şi PDL.

  • Criza nu s-a sfârşit. Sunt tot mai multe semne cu privire la pericolul revenirii. România are nevoie de maximă prudenţă şi vigilenţă. Eu fac apel la maximă prudenţă în interesul acestei ţări, să nu mai cădem în patima populismului. Fac apel la toţi politicenii să se gândească la aceste lucruri.
  • Alianţa socialistă (n.r. USL) propune să nu ne atingem de baronii lor, propun amânare până în 2016 şi încă o structură administrativă peste judeţe, adică noi consilii regionale, personal, birocraţie mai multă.

  • Propunerea pentru denumirea judeţelor: anul viitor în iunie vor avea loc pentru Consiliul Judeţean nou creat, acesta va stabili denumirea judeţului, iar noi o vom valida la Bucureşti.
  • Serviciile pentru cetăţean vor fi mai aproape de el. Avem exemplul de la buletine. Clujul face buletinele pentru 20 de comune mai apropiate de municipiu. În ţara asta trebuie să circule hârtiile, nu oamenii. Nu se vor schimba actele a doua zi, ci vor merge până le expiră valabilitatea.
  • România nu are niciun program mai mare de 5 miliarde de euro. Dacă am fi pe judeţe mari, unul singur ar putea atrage până la 3 miliarde de euro.

  • Judeţele noastre au dimensiuni mici şi nu pot contracta bani direct de la UE. Dacă le facem mari, vor putea să meargă să ceară bani de la UE. Judeţul mare trebuie să stabilească prioritatea.

  • Reorganizarea administrativ-teritorială este o cale de eliminare a corupţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici