Boc: Sprijin total pentru primarii PDL, pentru că ei ştiu cheia câştigării alegerilor viitoare

Preşedintele PDL, premierul Emil Boc, afirmă că o prioritate a partidului este sprijinirea primarilor PDL pentru că "ei ştiu cheia câştigării alegerilor viitoare", transmite corespondentul MEDIAFAX.

2 afișări

"Avem nevoie de un sprijin total pentru primarii PDL în perioada care urmează, pentru că ei ştiu cheia câştigării alegerilor viitoare. Pentru asta partidul are cel puţin trei politici directe şi prima este un primar - un proiect. Asta însemnă că cel puţin un proiect dintre toate câte un primar în exerciţiu al PDL le are va fi sprijinit prin tot ce are partidul la dispoziţie să şi-l poată implementa, pune în aplicare, pentru a-şi putea îndeplini mandatul", a declarat Boc, la Conferinţa Judeţeană de alegeri a PDL Hunedoara.

El a amintit despre proiectul care vizează programul naţional de dezvoltare a infrastructurii.

"În al doilea rând, este proiectul care vizează programul naţional de dezvoltare a infrastructurii. Un program care a plecat la drum şi care vizează pe de o parte modernizarea a 10.000 de kilometri de drumuri judeţene şi de interes local, dar şi preluarea programelor de pe Măsura 322 şi care vor da tuturor primarilor din acestă ţară, dacă sunt eficienţi şi competenţi, şi am convingere că primii dintre ei sunt de la PDL, puterea să-şi îndeplinească mandatul. Este un program al Guvernului. Depinde de noi şi de dumneavoastră să utilizăm corect, transparent şi legal resursele publice în folosul cetăţenilor şi al comunităţilor pe care dumneavoastră le reprezentanţi", a adăugat Emil Boc.

Acesta a adus în discuţie şi proiectele europene şi cum se pot procura sumele pentru cofinanţarea lor.

"În al treilea rând sunt proiectele europene. Avem în implementare peste 11 miliarde de euro bani de la UE şi ţine de noi să-i putem cheltui în folosul comunităţilor şi aici partidul ne poate ajuta. Ne poate ajuta cu expertiză, ne poate ajuta cu consultanţă, ne poate ajuta cu sfaturi, poate impune practici pentru ca primarii PDL să fie aceia care reuşesc să implementeze aceste proiecte europene după ce le-au câştigat într-o competiţie corectă, transparentă, cu ceilalţi primari", a spus preşedintele PDL.

Boc le-a spus celor prezenţi că la alegerile din 2012 vor face diferenţa primarii care au reuşit să implementeze proiecte cu fonduri europene "pentru că oamenii se uită într-o parte, în alta, şi văd dacă a fost sau nu performanţă şi capacitate de a aduce proiecte europene".

El a arătat modalitatea în care PDL îi poate ajuta pe primari să realizeze proiectele.

"Partidul trebuie să îi sprijine pe primari să utilizeze toate instrumentele legale să poată aduce aceşti bani în comunităţile lor. Şi vă dau exemplul cu banii de cofinanţare a proiectelor europene. Aceşti bani sunt puşi la dispoziţia tuturor primarilor din România, dar principiul este cel care vine primul este primul care este servit şi mă refer la confinaţare prin garanţii guvernamentale. Deci un primar care a câştigat un proiect european, dacă nu are resurse pentru cofinanţare, şi poate aici e mai necesar ca oricând în ţară să acceptăm acest lucru, dată fiind situaţia cu scăderea veniturilor la buget, se poate duce la bancă cu garanţie guvernamentală şi peste plafonul de îndatorare să poată lua banii pentru a-şi cofinanţa proiectul european pe care l-a câştigat. Asta însemnă ca partidul să îl spijine să poată să-şi acceseze aceşti bani şi să fie sprijinit să o facă", a arătat Boc.

Premierul a adăugat că prioritatea pentru perioada următoare va fi clar dedicată sprijinirii administraţiilor locale pentru a putea să-şi îndeplinească măsurile pe care le-au promis în faţa oamenilor.

"Noi mai avem încă o obligaţie. Să nu renunţăm niciodată la politica pe care am promovat-o din 2004 încoace, o politică apropiată de cetăţean. De a fi acolo unde are nevoie şi de a încerca să ne rezolvăm problemele. Cea mai bună politică pe care am învăţat-o din experienţa de primar este politica rezolvării problemelor oamenilor. E singura cale spre succes în politică", a conchis Boc.

Premierul Emil Boc, ministrul de Interne, Traian Igaş, secretarul executiv al PDL Mihai Stănişoară, primarul din Arad, Gheorghe Falcă, preşedintele organizaţiei Sectorului 5 Bucureşti a PDL, Ştefan Pirpiliu, au participat, duminică, la Conferinţa Judeţeană de alegeri a PDL Hunedoara.

Fostul subprefect Dorin Gligor a fost ales preşedinte al PDL Hunedoara.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici