Boc spune că va insista în discuţia cu Berlusconi pentru drepturile românilor din Italia

Premierul Emil Boc a declarat, miercuri, înainte de plecarea spre Roma, că va ridica în discuţia cu Papa Benedict al XVI-lea problema unui dialog cultural pentru creştinism, urmând ca la întâlnirea cu omologul său, Silvio Berlusconi, să insiste asupra drepturilor comunităţii româneşti din Italia.

20 afișări
Imaginea articolului Boc spune că va insista în discuţia cu Berlusconi pentru drepturile românilor din Italia

Premierul Emil Boc (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

Primul-ministru Emil Boc va efectua, miercuri şi joi, o vizită oficială în Italia, unde se va întâlni cu Suveranul Pontif şi cu omologul său italian, Silvio Berlusconi.

"Atât în cadrul primirii la Sanctitatea Sa, cât şi în cadrul întâlnirii cu Excelenţa Sa cardinalul Tarcisio Bertone (secretar de stat al Sfântului Scaun - n.r.), voi sublinia determinarea autorităţilor române şi a mea, ca şef al Executivului, de a milita pentru promovarea şi apărarea demnităţii omului, importanţa libertăţilor religioase în ansamblul drepturilor universale ale omului, precum şi necesitatea angajării unui dialog al culturilor şi civilizaţiilor şi de susţinere a creştinismului", a declarat Boc.

El a arătat totodată că în discuţiile politice cu premierul Berlusconi, dar şi cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Gianfarnco Fini, şi cu primarul Romei, Gianni Alemanno, va insista pentru întărirea cooperării economice, importanţa comunităţii româneşti pentru dezvoltarea economiei italiene, dar şi pentru drepturile românilor din Italia.

El a amintit că alte 800.000 de persoane lucrează în companiile cu capital italian din România, iar un număr total de aproximativ două milioane persoane sunt implicate direct în relaţiile româno-italiene.

Având în vedere că Italia se află pe locul doi între partenerii economici ai României, Boc a arătat că va avea o serie de întâlniri cu reperezentanţi ai firmelor italiene, printre care preşedintele Cofindustria şi conducerea companiei Fiat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici