- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Boc susţine că iniţiativa USL de modificare a Codului Muncii este copiată după proiectul Guvernului
Iniţiativa de modificare a Codului Muncii propusă de către reprezentanţii Uniunii Social-Liberale (USL) este copiată după proiectul realizat de Guvern, susţine liderul PDL, premierul Emil Boc.
El a comentat astfel iniţiativa legislativă a USL, la o dezbatere privind modificările Codului Muncii, în contextul în care un reprezentant al investitorilor străini a spus premierului că oamenii de afaceri nu pot fi încurajaţi să dezvolte proiecte în România atât timp cât opoziţia anunţă că nu acceptă noul Cod al Muncii şi că va schimba acest document atunci când va prelua puterea.
Premierul l-a întrerupt însă pe acesta spunându-i că propunerea USL de modifcare a Codului Muncii este "copiată" după proiectul guvernamental.
"L-au copiat pe al nostru", a spus Boc.
Deputatul PSD Ioan Cindrea a respins, joi, într-o conferinţă de presă, acuzaţiile PDL că USL ar fi plagiat, în iniţiativa de modificare a Codului Muncii, varianta pentru care Guvernul şi-a asumat răspunderea în Parlament.
Cindrea a spus că proiectul legislativ de modificare a Codului Muncii depus de PNL şi PSD la Parlament diferă fundamental de varianta pentru care Guvernul şi-a asumat răspunderea.
Deputatul PSD a afirmat că în varianta USL se acordă mai multă democraţie şi libertate pe piaţa muncii, în timp ce varianta Guvernului limitează rolul negocierilor colective şi introduce reglementări autocrate.
Potrivit lui Cindrea, USL propune o perioadă de maximum 36 luni pentru contractele pe perioadă determinată, în timp ce Guvernul reglementează o perioadă de trei ori mai mare.
O altă diferenţă între varianta USL şi cea a Guvernului este stabilirea perioadei de probă prin negociere liberă, şi nu una fixă de 90 sau 120 de zile.
Spre deosebire de reglementarea propusă de Guvern ca munca suplimentară să fie recompensată cu timp liber acordat într-o perioadă de 60 de zile, USL propune ca timpul liber să fie acordat în termen de 30 de zile.
USL propune ca liderii sindicali să nu poată fi concediaţi din iniţiativa angajatorilor până la doi ani de la expirarea mandatului, în timp ce în varianta Guvernului acestora li se poate desface contractul de muncă în anumite situaţii.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Facturile la energie ar putea rămâne plafonate şi după 1 aprilie. Anunţul ministrului Burduja
-
Preşedinta Mexicului ripostează la comentariile lui Trump: Unele părţi ale SUA să fie redenumite „America mexicană”
-
Antony Blinken desconsideră comentariile lui Trump: Invazia Groenlandei nu se va întâmpla
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO