Video Boc: Tăriceanu îşi cumpără cu bani publici liniştea în PNL şi susţinerea PSD (VIDEO)

Liderul PD, Emil Boc, a declarat, luni, că premierul Călin Popescu Tăriceanu îşi cumpără cu bani publici liniştea în PNL şi susţinerea din partea PSD, alocând pe criterii politice fonduri guvernamentale pentru învăţământul preuniversitar, în detrimentul localităţilor administrate de primarii PD.

Urmărește
4 afișări

Emil Boc a declarat că, după ce PD a fost dat afară de la guvernare, Cabinetul Tăriceanu a iniţiat o repartizare a fondurilor pentru învăţământul preuniversitar pe criterii politice.

El a susţinut că, în martie 2007, PD a primit 31% din fondurile guvernamentale pentru învăţământul preuniversitar, PNL – 24%, PSD – 31%. Boc a făcut o comparaţie cu alocarea Cabinetului Tăriceanu 2, care în august 2007 a acordat către PD 7,6%, PNL – 42,6%, PSD – 38,8%.

„Domnul Tăriceanu îşi cumpără cu bani publici liniştea în PNL şi susţinerea din partea PSD. Asistăm la o mită politică a Guvernului cu bani publici (...), care servesc interese politice de moment, prin alocări discreţionare către PNL şi alocări politice către PSD, pentru a-şi putea cumpăra pentru o lună sau două scaunul de premier”, a spus Boc.

El s-a declarat revoltat de faptul că Guvernul nu a alocat sume destinate învăţământului preuniversitar pentru 320 de obiective aflate în administrarea a 67 de primari PD, iar în alte 8 judeţe, Executivul a finanţat doar un singur obiectiv administrat de PD.

„Guvernul Tăriceanu copiază cele mai negre practici ale Cabinetului Năstase, când şi atunci mita politică a fost cea care a ţinut PSD la guvernare, atât cât a fost posibil”, a afirmat liderul PD.

El a completat că alocarea acestor fonduri dovedeşte că interese politice sunt cumpărate cu resurse guvernamentale, ceea ce periclitează începerea anului şcolar în foarte multe unităţi de învăţământ administrate de către primarii PD.

„Nu vindem pe banane interesul public. România riscă să devină un stat bananier dacă Guvernul continuă asemenea practici”, a conchis Boc.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici