Boc va da startul campaniei electorale pentru Primăria Cluj-Napoca

Premierul Emil Boc va da, în 31 ianuarie, startul campaniei electorale pentru funcţia de primar al municipiului Cluj-Napoca, urmând să îl susţină pe candidatul PDL Sorin Apostu, au declarat surse din filiala judeţeană a partidului.

Urmărește
31 afișări
Imaginea articolului Boc va da startul campaniei electorale pentru Primăria Cluj-Napoca

Boc va da startul campaniei electorale pentru Primăria Cluj-Napoca

Conform surselor citate, Boc va sosi la Cluj-Napoca în 31 ianuarie, urmând să participe la lansarea lui Apostu, organizată de PDL chiar în prima zi a campaniei electorale.

Sursele citate au afirmat că se aşteaptă ca Emil Boc să ţină un discurs prin care să îi îndemne pe clujeni să-l voteze drept succesor al său, la alegerile parţiale din 15 februarie, pe candidatul PDL, actualul primar interimar Sorin Apostu, pentru menţinerea "continuităţii" la Primărie.

Boc s-ar putea întoarce la Cluj-Napoca şi în ultimele zile ale campaniei electorale.

Campania electorală pentru alegerea unui nou primar la Cluj-Napoca va dura 15 zile şi va începe în 31 ianuarie, urmând să se încheie în 14 februarie, la ora 7.00.

Alegerile se vor desfăşura duminică, 15 februarie, între orele 7.00-21.00.

În cazul în care niciun candidat nu va obţine 50 la sută plus unu din voturi, va fi organizat un al doilea tur de scrutin, între primii doi candidaţi clasaţi, în 22 februarie.

Până acum, doar PDL şi PNŢCD şi-au stabilit, oficial, candidaţii la Primărie. Din partea PDL va candida actualul primar intermar Sorin Apostu, iar din partea PNŢCD, fostul preşedinte al filialei municipale Călin Oancea. De asemenea, şi liderul Cartel Alfa Cluj, Grigore Pop, a declarat că este pregătit în proporţie de 95 la sută să candideze.

Conducerea centrală a PNL va stabili, luni, candidatul partidului la Primăria Cluj-Napoca, având de ales dintre trei persoane care au făcut obiectul unui sondaj de opinie la nivelul municipiului, respectiv preşedintele filialei judeţene, senatorul Marius Nicoară, deputatul Horea Uioreanu şi consilierul local Steluţa Cătăniciu.

Consiliul Reprezentanţilor Judeţeni al UDMR Cluj a amânat, vineri, desemnarea unui candidat propriu la Primăria Cluj-Napoca până joia viitoare, pentru a vedea rezultatul negocierilor dintre PSD şi PDL în ceea ce priveşte împărţirea funcţiilor de conducere din administraţia publică locală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici