Bode: Pragul de 250.000 de lei pentru abuz în serviciu nu a fost stabilit în coaliţie

  • Pragul de 250.000 de lei pentru abuz în serviciu nu a fost stabilit în şedinţa de duminică a coaliţiei, spune secretarul general al PNL, Lucian Bode.
  • „Nu există ca senatorii României să voteze în necunoştiinţă de cauză”, adaugă el.
Urmărește
425 afișări
Imaginea articolului Bode: Pragul de 250.000 de lei pentru abuz în serviciu nu a fost stabilit în coaliţie

„Nu a fost nimeni informat, nu doar eu. Niciun membru al coaliţiei prezent la discuţie nu a discutat despre 250.000, despre 9.000 sau altceva. Eu, participant la respectiva discuţie, nu am auzit nicio clipă vorbindu-se despre 250.000 sau despre 9.000”, spune Lucian Bode, întrebat cine a luat decizia ca pragul pentru abuiz în serviciu să fie de 250.000 de lei.

El afirmă că are „încredere că în Camera Deputaţilor se va găsi acel prag rezonabil, astfel încât aceste discuţii să nu mai aibă loc”.

„Eu susţin absolut toate deciziile să fie discutate în grupul parlamentar şi grupul să fie informat înainte de a vota. Este posibil ca aceste discuţii să nu fi avut loc în grup, dar nu există ca senatorii României să voteze în necunoştiinţă de cauză”, încheie Bode.

Ministerul Justiţiei a anunţat miercuri că va susţine adoptarea în Camera Deputaţilor a unui prag de 9.000 de lei pentru infracţiunea de abuz în serviciu.

Liderii PNL şi PSD, Nicolae Ciucă şi Marcel Ciolacu, au transmis miercuri seara că susţin în Camera Deputaţilor propunerea Ministerului Justiţiei privind pragul de 9.000 de lei pentru abuzul în serviciu.

Anterior, Senatul a aprobat un proiect de lege care prevede un prag valoric pentru abuzul în serviciu în cuantum de 250.000 de lei.

Potrivit unui amendament admis în Senat, „fapta funcţionarului public care, cu ştiinţă, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, nu îndeplineşte un act prevăzut de o lege, o ordonanţă a guvernului, o ordonanţă de urgenţă a Guvernului sau de un alt act normativ care, la data adoptării, avea puterea de lege ori îndeplineşte cu încălcarea unei dispoziţii cuprinse într-un astfel de act normativ, cauzând astfel o pagubă mai mare sau egală cu 250.000 de lei ori o vătămare gravă a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici