- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (06.11.2019, 19:31)
- Laura Albu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Bode: TAROM a plătit un avans de 900.000 euro pentru achiziţionarea celor 9 ATR-uri fără contract
Ministrul Transporturilor, Lucian Bode a declarat, miercuri, că TAROM a plătit sub conducerea Mădălinei Mezei un avans de 900.000 de euro pentru aeronave ATR în baza unui memorandum, fără a exista un contract. Bode a spus că la TAROM se află în vizită DNA, DIICOT, Poliţia şi Consiliul Concurenţei.
Urmărește
1617 afișări
Bode: TAROM a plătit un avans de 900.000 euro pentru achiziţionarea celor 9 ATR-uri fără contract
"În acest moment la TAROM sunt în vizită următorii: DNA, DIICOT, Corpul de Control al prim-ministrului, Corpul de Control al Ministerului Transporturilor, Autoritatea pentru Protecţia Datelor, Consiliul Concurenţei, Autoritatea pentru Discriminare, Poliţia. Nu ştiu dacă mai există vreo instituţie care nu... Ce s-a întâmplat cu această companie şi modul în care a fost administrată în ultima perioadă depăşeşte orice imaginaţie", a declarat ministrul Lucian Bode.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ce înseamnă să fii președinte? Alexander Lukașenko spune că este treaba unui bărbat: „Doamne ferește să fie aleasă o femeie în Belarus”
-
Sorin Grindeanu anunţă că se va circula de săptămâna viitoare pe încă 32 de kilometri din Autostrada Moldovei
-
Armata israeliană susţine că a ucis un comandant al organizaţiei Jihadul Islamic Palestinian
-
Viktor Orban afirmă că UE trebuie să regândească sancţiunile aplicate Rusiei. Care este explicaţia lui
Pierderile TAROM vor depăşi 180 de milioane de euro anul acesta, în contextul în care compania a plătit 900.000 de euro pentru achiziţionarea celor 9 aeronave ATR în baza unui memorandum fără a exista un contract semnat.
"Au disponibili în cont 21 milioane de euro, au înregistrat pierderi de 160 de milioane de lei în 2018 şi se pregătesc să depăşească 180 de milioane de lei în 2019. Sunt în discuţii avansate pentru achiziţionarea celor 9 ATR-uri cu acel contract semnat de doamna Mezei. (...) Doamna Mezei a semnat un memorandum prin care a acordat un avans de 900.000 de euro pe acest contract pentru achiziţionarea acestor 9 aeronave. A acordat un avansat pe baza unui memorandum. Nu am mai văzut aşa ceva. Nu există contract, nu există niciun contract. Tarom a plătit 900 de mii de euro avans pentru achiziţionarea acestor 9 ATR-uri fără contract, pe baza unui memorandum", a mai spus Bode.
Întrebat despre situaţia avansului pentru cele 9 aeronave, fostul ministrul al Transporturilor, Răzvan Cuc a declarat că nu ştie despre acest lucru, dar presupune că Mădălina Mezei a făcut acest lucru în mod legal.
"Eu nu m-am implicat niciodată în achiziţia de aeronave în niciun mandat. Ce pot să vă spun - că aceste 9 ATR-uri sunt vitale companiei, trebuiau aduse din luna octombrie, graficul de livrare al ATR-urilor era în luna octombrie 2, în luna noiembrie unul şi, ulterior, în anul următor să vină restul aeronvelor. Ele sunt vitale pentru că. din punct de vedere al eficienţei, sunt cele mai bune pe scurt curier, pe distanţele interne. Am solicitat restructurarea TAROM din temelie. Nu ştiu ce a avansat doamna Mezei. (...) Ea nu a venit niciodată să-mi spună mie că dă un avans la ATR-uri. Presupun că dacă l-a dat, l-a dat legal", a spus Răzvan Cuc.
Ministrul Lucian Bode a mai declarat că TAROM are nevoie de restructurări şi de un management profesionist şi va discuta cu Comisia Europeană în vederea unui "ajutor de salvare".
"E clar că avem nevoie de o restructurare urgentă a acestei companii. Dar nu restructurarea din 2017. În 2017 s-a demarat o procedură de restructurare. Aveam 1.874 de angajaţi, iar la final compania avea 1.900 de angajaţi. Deci restructurare... La comercial sunt peste 200 de angajaţi, dar nu fac nimic ca zborul să devină profitabil. La tehnic avem cele mai mari costuri din Europa. Peste 40% costuri mai mari decât la orice companie din Uniunea Europeană. Va trebui să intervenim de urgenţă. (...)
Au nevoie urgent de un ajutor de salvare. O să discutăm cu toţi factorii implicaţi, cu Comisia Europeană pentru ajutor de salvare, dar ne propunem clar să salvăm această companie. Ca să nu mai spun de acele celebre agenţii de tursim din toată lumea care, în multe situaţii, rezervă 100% bilete alocate, dar după le anulează. De ce fac asta? Pentru că încasează un comision şi rămân cu banii respectivi în cont", a spus Lucian Bode.
Citește pe alephnews.ro: Eva Longoria dezvăluie că familia ei nu mai locuiește în Statele Unite după victoria lui Trump. Unde s-a mutat actrița
Citește pe www.zf.ro: Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Dezastru pentru un gigant din tehnologie, care concediază mii de oameni pentru a deveni competitiv într-un domeniu unde o singură companie deţine 80% din piaţa
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Adriana Bahmuțeanu, atac la adresa Mihaelei Botezatu și a lui Honorius: „Am fost sunată de Maximus, care în cele 3 zile nu…”
CANCAN.RO
Ce a pățit un pensionar de 92 de ani, după ce a angajat o menajeră ROMÂNCĂ mult mai tânără
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe