Bolojan şi-a lansat programul într-un hotel, pentru ca oamenii de afaceri să nu simtă "disconfort"

Candidatul PNL la funcţia de primar al municipiului Oradea, Ilie Bolojan, a prezentat, luni, măsurile pentru Primărie pentru dezvoltarea oraşului, alegând ca locaţie o sală de hotel pentru ca reprezentanţii mediului de afaceri "să nu simtă un disconfort legat de prezenţa lor în sediul unui partid".

Urmărește
22 afișări
Imaginea articolului Bolojan şi-a lansat programul într-un hotel, pentru ca oamenii de afaceri să nu simtă "disconfort"

Bolojan şi-a lansat programul într-un hotel, pentru ca oamenii de afaceri să nu simtă "disconfort" (Imagine: Mediafax Foto)

Alcătuit de specialişti locali în economie, programul lui Bolojan cuprinde în primul rând o analiză a situaţiei economice actuale a oraşului.

În viziunea echipei liberale, aceasta a fost determinată "nu doar de cauzele care au dus la scăderea economică la nivelul întregii ţări, ci şi de carenţe din plan local: lipsa de viziune a Primăriei, atitudinea arbitrară faţă de mediul de afaceri, politica fiscală abuzivă".

Pentru redresarea economică a oraşului Oradea, Bolojan şi echipa sa propun o politică fiscală "realistă", cu argumentul că Oradea are cele mai mari impozite pe proprietăţi, chiar şi în raport cu Capitala, Clujul ori Timişoara, dar şi o structură sănătoasă a veniturilor şi cheltuielilor în alcătuirea bugetului local, acordarea de facilităţi fiscale fără discriminări pentru agenţii economici, înfiinţarea de parcuri industriale, centre logistice şi centre expoziţionale, renunţarea la vânzarea de terenuri, promovarea investiţiilor publice cu fonduri de la Guvern şi de la UE, parteneriate cu Consiliul Judeţean pentru dezvoltarea căilor de acces rutier şi a Aeroportului, reducerea birocraţiei şi eliminarea corupţiei din Primărie.

Potrivit lui Bolojan, PNL va susţine în Oradea dezvoltarea cu prioritate a industriei informatice, industriei prelucrătoare, logisticii şi transporturilor, turismului şi serviciilor, inclusiv medicale.

"Primăria se va abţine să mai favorizeze o firmă în detrimentul alteia, va trata în mod egal toate companiile, informaţiile vor circula liber, iar fiscalitatea va fi predictibilă", a mai susţinut Ilie Bolojan.

Bolojan a prezentat aceste măsuri într-o sală de hotel, spunând că nu vrea ca reprezentanţii mediului de afaceri care au participat la eveniment "să simtă un disconfort legat de prezenţa lor în sediul unui partid".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici