Borbely: UDMR are rezerve faţă de proiectul de desfiinţare a Gărzii Financiare

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că Uniunea are rezerve faţă de forma proiectului de hotărâre făcut public de Ministerul Finanţelor care prevede desfiinţarea Gărzii Financiare, condusă în prezent de Arpad Csaba Ladanyi.

Urmărește
4 afișări

Potrivit ministrului, acest subiect a fost discutat în coaliţie în urmă cu aproximativ două luni.

Laszlo Borbely a menţionat că Uniunea are o serie de propuneri de modificare a acestui proiect pe care le va prezenta partenerilor din coaliţia de guvernământ.

Conform unui proiect de hotărâre, Guvernul va desfiinţa Garda Financiară şi Autoritatea Vămilor, iar atribuţiile acestora vor fi preluate de ANAF, a cărei activitate va fi structurată pe colectarea şi administrarea veniturilor bugetare, inspecţia fiscală, operaţiuni vamale, operaţiuni de gardă financiară şi structuri suport.

Preşedintele Băsescu a declarat, luni, că ar mai da o şansă Gărzii Financiare şi ANV, pe care le-ar menţine până la 31 decembrie pentru a da proba capacităţii lor de a avea o activitate eficientă, el precizând că atunci când o instituţie merge prost nu o desfiinţezi, ci o faci să funcţioneze.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici