Borbely: USL este o alianţă interesantă, probabil la alegeri ne vom da seama cât de funcţională este

Vicepreşedintele executiv al UDMR, ministrul Mediului, Borbely Laszlo, a declarat, sâmbătă, că noua alianţă constituită de PSD, PNL şi PC este "interesantă" şi că probabil la alegeri va arăta "cât este de funcţională şi viabilă".

Urmărește
29 afișări
Imaginea articolului Borbely: USL este o alianţă interesantă, probabil la alegeri ne vom da seama cât de funcţională este

Borbely: USL este o alianţă interesantă, probabil la alegeri ne vom da seama cât de funcţională este (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Borbely Laszlo a spus că, de 20 de ani, în România nu s-au clarificat unele alianţe ideologice, iar noua alianţă este interesantă pentru că reuneşte doctrine foarte diverse.

"Este o alianţă interesantă. Eu de 20 de ani aşa văd, că în România nu am reuşit să clarificăm totuşi unele alianţe ideologice. Deci este o alianţă din care face parte un partid liberal, un partid social-democrat şi un al treilea, care în ultima perioadă este un partid de dreapta, dar a fost în coaliţie cu un partid de stânga. Va trebui să vedem ce se va întâmpla în continuare, cum îşi va defini rolul ei această alianţă pe eşichierul politic din România şi ce mesaje va da. Şi în programe am înţeles că sunt unele puncte în care s-au înţeles cum pot să pună una lângă alta o ideologie social-democrată cu o ideologie clar liberală, care a fost până acum ideologia PNL şi, evident, probabil la alegeri ne vom da seama cât de funcţională şi viabilă este această alianţă", a spus Borbely.

Întrebat dacă există vreo posibilitate ca noua alianţă să atragă de partea sa şi UDMR, Borbely a spus că formaţiunea sa se află în acest moment în altă coaliţie, în care este în curs de finalizare un protocol.

"Avem această coaliţie cu PDL, UNPR şi cu minorităţile, ceea am propus noi - şi noi am propus acest lucru împreună cu UNPR acum trei săptămâni - finalizăm în cel mult, sper, în două- trei săptămâni. Un protocol al coaliţiei care să însemne mesaje clare şi către electorat şi către politicieni cu ce vrem să facem în acest un an şi jumătate până la alegeri. Cu ţinte foarte precise, cu un calendar foarte precis în care fiecare partid are ţintele lui", a spus el.

Borbely a precizat că UDMR are ca priorităţi promovarea unor proiecte precum Legea minorităţilor, Legea privind reorganizarea regiunilor de dezvoltare, dar şi legi care ţin de relansare economică, care este foarte importantă.

"Le punem cap la cap şi vom verifica dacă funcţionează sau nu. Dacă funcţionează, atunci este bine, înseamnă că am dat un mesaj clar şi înseamnă că putem să ducem la bun sfârşit programul de guvernare. Dacă nu, vom vedea ce este de făcut în continuare, noi vom fi foarte fermi în ceea ce priveşte respectarea acestui protocol care va fi încheiat", a spus Borbely.

El a refuzat să comenteze ideea că din ce a spus ar reieşi că Uniunea nu garantează că va rămâne în coaliţia de guvernare până la alegeri sau că reprezentanţii săi nu vor sprijini o eventuală moţiune de cenzură.

"În momentul de faţă, vă repet - eu ştiu unde vreţi să duceţi răspunsul meu - în momentul de faţă avem această coaliţie, pregătim acest protocol, nu ne ocupăm de altceva, şi pregătim Congresul UDMR. Nu uitaţi că peste trei săptămâni este Congresul UDMR", a afirmat Borbely.

Preşedinţii PSD, PNL şi PC au semnat, sâmbătă, la Parlament, documentele de constituire a Uniunii Social-Liberale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici