- Home
- Politic
- (05.07.2022, 22:40)
- Alexandru Stan
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Boris Johnson poate fi forţat să demisioneze. Cum ar putea fi ales succesorul său
Boris Johnson a supravieţuit unui vot de încredere luna trecută, oferindu-i 12 luni de imunitate. Dar unii parlamentari din Partidul său Conservator au încercat să schimbe regulile partidului pentru a scurta perioada de imunitate.
Urmărește
1729 afișări
Hepta
Alţi parlamentari făcuseră apel la echipa principală de miniştri ai cabinetului a lui Johnson să ia măsuri împotriva lui.
Mai jos sunt opţiuni pentru cum ar putea fi demis Johnson şi cum ar funcţiona procesul de găsire a unui înlocuitor:
- Johnson ar putea decide că a pierdut sprijinul prea multor membri ai partidului său şi ai cabinetului şi alege să demisioneze. Până acum nu a dat semne că ar fi dispus să facă asta.
- Mai mulţi membri ai cabinetului ar putea să demisioneze şi să-l ceară pe Johnson să plece, aproape sigur forţându-l să demisioneze. Cu toate acestea, rapoartele din presă sugerează că alţi membri seniori ai cabinetului, inclusiv secretarul de Externe Liz Truss, secretarul Apărării Ben Wallace şi secretarul de stat pentru locuinţe, comunităţi şi administraţia locală, Michael Gove, rămân pe loc.
- Unii parlamentari au încercat să schimbe regulile partidului, astfel încât să poată organiza un alt vot de încredere mai devreme decât este permis în prezent. Alegerile pentru Comitetul 1922, care stabileşte regulile, urmează să aibă loc în curând.
GĂSIREA UNUI SUCCESOR:
Conform Reuters, dacă Johnson va fi înlăturat de la conducerea guvernului, ar putea avea loc un proces pentru găsirea unui nou lider. Iată cum ar putea funcţiona acel proces, care este supravegheat de Comitetul din 1922:
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
-
Ursula von der Leyen, la 35 de ani de la Revoluţie: România şi Europa onorează sacrificiul românilor
- Candidaţii care se propun pentru conducere trebuie să fie nominalizaţi de alţi doi parlamentari conservatori. Ar putea exista un domeniu larg de candidaţi.
- Parlamentarii conservatori organizează apoi mai multe runde de voturi pentru a reduce numărul de candidaţi. De fiecare dată li se cere să voteze pentru candidatul lor favorit într-un scrutin secret, iar persoana cu cele mai puţine voturi este eliminată.
- Acest proces se repetă până când rămân doi candidaţi.
- Ultimii doi candidaţi sunt apoi supuşi la votare prin poştă de către membrii Partidului Conservator, câştigătorul fiind numit noul lider.
- Liderul partidului cu majoritate în Camera Comunelor este premierul de facto. Ei nu trebuie să organizeze alegeri anticipate, dar au puterea de a face acest lucru.
CÂT VA DURA TOTUL?
Durata alegerilor interne poate varia, în funcţie de câţi oameni s-au prezentat. Theresa May a devenit lider la mai puţin de trei săptămâni după ce predecesorul ei, David Cameron a demisionat din funcţia de premier în 2016 şi toţi ceilalţi concurenţi au renunţat la mijlocul cursei.
Johnson s-a confruntat cu fostul ministru al Sănătăţii, Jeremy Hunt, în turul de scrutin al membrilor conservatori pentru a o înlocui pe May în 2019 şi a preluat mandatul la două luni după ce May şi-a anunţat intenţia de a demisiona.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe