Boureanu: În PDL se simte nevoia de schimbare fie la Guvern, fie la partid

Vicepreşedintele PDL Cristian Boureanu a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că în PDL "se simte nevoia de o schimbare, fie la Guvern aşa cum a propus şeful statului, fie la partid", pentru că "e nevoie de un suflu nou care să ţină partidul şi coaliţia împreună".

16 afișări
Imaginea articolului Boureanu: În PDL se simte nevoia de schimbare fie la Guvern, fie la partid

Boureanu: În PDL se simte nevoia de schimbare fie la Guvern, fie la partid (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

În legătură cu afirmaţiile preşedintelui Traian Băsescu, potrivit cărora şeful statului i-a spus premierului Emil Boc că o să piardă majoritatea şi că o să propună un premier independent, Cristian Boureanu consideră că este atributul preşedintelui ţării să nominalizeze premierul, "iar opţiunea acestuia pentru un premier tehnocrat a fost deja exprimată".

"În acelaşi timp, PDL are obligaţia să păstreze această majoritate împreună cu aliaţii săi astfel încât o eventuală schimbare de premier să asigure menţinerea reformelor din anul 2010 şi continuarea proiectelor în 2011 şi 2012 printr-o majoritate unită şi puternică. În PDL se simte nevoia de o schimbare fie la Guvern aşa cum a propus preşedintele, fie la partid, pentru că e nevoie de un suflu nou care să ţină partidul şi coaliţia împreună", a apreciat Cristian Boureanu.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri seară, la Realitatea TV, că, dacă se pierde majoritatea în Parlament, soluţia pe care o va propune clasei politice va fi un premier independent, rămânând de văzut dacă partidele vor accepta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici