BP al Camerei aprobă înfiinţarea unei comisii de anchetă privind Petrom şi preţurile carburanţilor

Biroul Permanent al Camerei a aprobat, luni, înfiinţarea unei comisii de anchetă privind verificarea respectării prevederilor contractului de privatizare a Petrom, solicitată de 71 de deputaţi PDL, PSD, PNL, UNPR.

Urmărește
9 afișări

Secretarul Camerei Deputaţilor Nicolae Mircovici a precizat, luni, că singura modificare operată în cadrul proiectului de hotărâre prin care se înfiinţează această comisie priveşte scoaterea din anexă a desemnării de către grupul minorităţilor naţionale a unui membru al acestei comisii.

Mircovici a precizat că grupul minorităţilor naţionale din Camera Deputaţilor nu va desemna niciun membru în această comisie şi nici nu va vota acest proiect de hotărâre.

El a adăugat că proiectul de hotărâre de înfiinţare a acestei comisii va fi prezentat plenului Camerei pentru a fi stabiliţi membrii acesteia, respectiv cinci de la PDL, patru de la PSD, unul de la UDMR şi unul de la UNPR.

Proiectul de hotărâre privind înfiinţarea comisiei stabileşte ca scop al constiuirii acesteia verficarea respectării prevederilor contactului de privatizare şi a argumentelor care stau la baza creşterii preţurilor carburanţilor şi stabilirea măsurilor ce trebuie luate pentru stoparea acestei creşteri.

În expunerea de motive a proiectului de hotărâre se arată că "privatizarea Petrom (...) reprezintă cea mai mare greşeală făcută de statul român", fiind vorba de "cedarea rezervelor de petrol unei singure companii în schimbul unei redevenţe la jumătatea celor plătite UE".

Deputatul PDL Daniel Oajdea a strâns semnături, miercuri, în timpul dezbaterii moţiunii de cenzură din Parlament, pentru înfiinţarea la Camerea Deputaţilor a unei comisii speciale de anchetă privind privatizarea Petrom şi preţurile carburanţilor. Oajdea a precizat atunci, pentru MEDIAFAX, că a strâns 54 de semnături pentru înfiinţarea unei astfel de comisii speciale de la diferite formaţiuni politice, numărul minim de semnături necesare pentru constituirea unei comisii speciale de anchetă fiind de 50.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici