BPJ al PDL Iaşi a desemnat un profesor universitar drept candidat al organizaţiei ieşene pentru PE

Biroul Permanent Judeţean al PDL Iaşi l-a desemnat, duminică, pe Tudor Luchian, profesor la Universitatea Al. I. Cuza din Iaşi, drept candidat al organizaţiei ieşene pentru PE, aceasta fiind a treia propunere a filialei ieşene, după cea a senatorului Dumitru Oprea şi a Alinei Mungiu-Pippidi.

Urmărește
10 afișări

"PDL Iaşi susţine candidatura unică a profesorului universitar doctor Tudor Luchian, membru al Comisiei Prezidenţiale pentru analiza şi elaborarea policilor din domeniile educaţiei şi cercetării, pe lista naţională a PDL pentru Parlamentul European", a informat, duminică, într-un comunicat de presă, liderul PDL Iaşi, Dan Cârlan, citatde corespondentul MEDIAFAX.

Tudor Luchian are 41 de ani, s-a născut la Fălticeni, judeţul Suceava, iar în prezent locuieşte în Iaşi.

Dosarul de candidatură, însoţit de CV-ul lui Tudor Luchian, vor fi înaintate Biroului Permanent Naţional al PDL, membrii acestui for urmând să decidă dacă numele acestuia va fi acceptat pe unul dintre locurile eligibile pe lista democrat-liberalilor.

Surse din PDL Iaşi susţin că şansele ca organizaţia din Iaşi să primească un loc eligibil sunt reduse, în urma controverselor iscate în urmă cu câteva săptămâni, legate de posibila candidatură a Alinei Mungiu-Pippidi, aceasta fiind susţinută de PDL Iaşi.

Iniţial, prima propunere a PDL Iaşi pentru europarlamentare a fost cea a senatorului Dumitru Oprea, aceasta fiind respinsă la centru, după ce actualii parlamentari ai partidului nu au primit dreptul să candideze la scrutinul pentru Parlamentul European. Ulterior, PDL Iaşi a propus-o pe Alina Mungiu-Pippidi, însă aceasta a declinat oferta, după ce s-a opus includerii pe listele a PDL a Elenei Băsescu.

Până în noiembrie 2008, PDL Iaşi a avut doi europarlamentari, respectiv Dumitru Oprea, ales pe listele fostului PLD, şi Mihaela Popa, aleasă pe listele fostului PD, ambii devenind senatori după ce au câştigat colegiile în care au candidat în alegerile generale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici