”Discuţiile continuă. Noi suntem în aşteptare, să vedem cum se cristalizează voinţa politică de la Londra, care va fi influenţată de diversele voturi din parlamentul britanic. Ultima înţelegere a fost maximul care putea fi oferit de Uniunea Europeană”, a declarat pentru MEDIAFAX ministrul delegat pentru Afaceri Europene.
El a mai spus că săptămâna viitoare va avea loc o reuniune a Consiliului Afaceri Generale – articolul 50.
”Am discutat ca drepturile cetăţenilor români din Marea Britanie în orice variantă să fie respectate. La fel, cetăţenilor britanici care trăiesc în Românie să le fie respectate toate drepturile”, a mai spus Ciamba.
Comisia Europeană „a luat notă” de votul Camerei Comunelor în favoarea Brexit, anunţă Comisia Europeană, în timp ce negociatorul-şef european, Michel Barnier, a afirmat că statele membre UE continuă consultările prin intermediul României, care deţine Preşedinţia semestrială a Consiliului UE.
Camera Comunelor a aprobat, joi seară, planul Guvernului Theresa May de a solicita amânarea ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană până cel puţin pe 30 iunie.
Potrivit moţiunii, Guvernul Theresa May va încerca să obţină aprobarea UE pentru amânarea Brexit până cel puţin pe 30 iunie dacă Parlamentul britanic va adopta un acord de retragere până miercurea viitoare.
Moţiunea a fost adoptată cu 412 voturi pentru şi 202 împotrivă.
Dacă acordul Brexit va fi respins din nou de Camera Comunelor, Guvernul Theresa May va încerca din nou să obţină amnânarea Brexit, dar potrivit termenilor stabiliţi de Uniunea Europeană. Premierul Theresa May a avertizat că, în această situaţie, amânarea Brexit va fi mult mai îndelungată.