Buget 2018: Administraţia Prezidenţială va avea 57,5 milioane de lei, în plus cu 20,6% faţă de 2017

Administraţia Prezidenţială va avea, în 2018, un buget („credite bugetare”) de 57,55 milioane de lei, cu 20,68% mai mult decât alocarea din 2017, arată datele proiectului Legii bugetului de stat pe anul viitor postat pe site-ul Ministerului Finanţelor.

Urmărește
617 afișări
Imaginea articolului Buget 2018: Administraţia Prezidenţială va avea 57,5 milioane de lei, în plus cu 20,6% faţă de 2017

Buget 2018: Administraţia Prezidenţială va avea 57,5 milioane de lei, în plus cu 20,6% faţă de 2017

Ca ordonator principal, Administraţia Prezidenţială va mai putea atrage sume suplimentare („credite de angajament”) la acest buget, în valoare totală de până la 57,55 milioiane de lei.

Potrivit proiectului de buget, sarcinile cele mai importante care dictează distribuţia resurselor financiare ale Preşedinţiei în orizontul de timp 2018-2021 sunt:
- asigurarea condiţiilor pentru exercitarea tuturor atribuţiilor constituţionale şi legale ale preşedintelui României;
- reprezentarea statului român la cel mai înalt nivel în relaţii cu alte state şi organizaţii internaţionale;
- gestionarea Sistemului Naţional de Decoraţii al României, conform Legii nr. 29/2000 privind sistemul naţional de decoraţii, republicată;
- administrarea patrimoniului material şi cultural existent la nivelul Administraţiei Prezidenţiale, inclusiv din cadrul Muzeul Naţional Cotroceni.

Pentru Sistemul Naţional de Decoraţii, Preşedinţia are un buget de un milion de lei, cu 300.000 de lei mai mult decât în 2017, iar pentru Muzeul Cotroceni alocarea din acest an este de 3,1 milioane de lei (faţă de 2,9 milioane de lei în 2017), la care s-ar mai putea adăuga credite de angajament de 3,1 milioane de lei.

În perioada 2018-2021, priorităţile investiţionale ale Preşedinţiei sunt orientate spre:
- reabilitarea şi modernizarea infrastructurii aferente sediului Administraţiei Prezidenţiale, respectiv complexul Palat Cotroceni, categorie din care se distinge un proiect de reabilitare a unei clădiri administrative care necesită credite multianuale, dar şi alte lucrări necesare de reparaţii capitale;
- modernizarea infrastructurii IT&C a instituţiei, actualizarea programelor folosite, dezvoltarea de aplicaţii informatice noi, ca şi extinderea reţelei de date şi a capacităţii acesteia.

Per ansamblu, 22 de ministere vor primi bani în plus în 2018, în timp ce la alte cinci fondurile vor scădea, se arată în sinteza proiectului de buget.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici