- Home
- Politic
- (14.10.2020, 02:24)
- Ilinca Nazarie
Cadrele didactice vor beneficia de un supliment la salariu. Ce valoare au aprobat deputaţii pentru învăţământ
- Deputaţii au dat vot final suplimentului pentru cei din învăţământ
- Astfel, profesorii vor putea primi 2000 de lei lunar, iar cadrele auxiliare şi cele nedidactice 1500 de lei
- Laviniu Lăcustă, preşedintele USLIP Iaşi a primit vestea cu foarte multe rezerve şi se asteaptă legea să fie atactă la CCR
- Ion Ivaşcu, profesor la Liceul "Vasile Alecsandri" din Iaşi îţi spune că mai bine primeau creşterea salarială promisă
Urmărește
20000 afișări
Sursa foto: Mediafaxfoto
Stimulentele pentru cei din învăţământ au fost votate şi în Camera Deputaţilor, cameră decizională. Hai să îţi spun ce înseamnă asta: profesorii vor primi lunar câte 2000 de lei, iar cadrele nedidactice şi auxiliare 1500. Asta dacă, Preşedintele Klaus Iohannis va promulga legea.
Laviniu Lăcustă, preşedintele Uniunii Sindicatelor Libere din învăţământul preuniversitar Iaşi are îndoieli că acest proiect de lege va ajunge să fie şi promulgat. Iar Ion Ivaşcu, profesor de mai bine de 20 de ani, spune că mai bine le-ar fi crescut salariile cu cele 16 procente prevăzute de lege, decât să le dea acest stimulent.
Banii le-ar fi prins bine ca să îşi cumpere ce au nevoie pentru orele online, pentru că nu toţi îşi permit să îţi achiziţioneze aparatură performantă.
Ion Ivaşcu, profesor, Liceul "Vasile Alecsandri" Iaşi: Aceşti 2000 de lei pentru un profesor pot însemna foarte mult, dar ar fi trebuit la întâi septembrie noi să avem aceste salarii majorate cu 16 % aşa cum prevede legea 157 din 2017. Şi ne puteam achiziţiona aceste device-uri performante, fără aceste stimulente până la urma urmei. Este binevenit şi pentru personalul didactic, personalul auxiliar, personalul nedidactic din unităţile şcolare, dar mi se pare normal ca personalul din învăţământ să aibă un salariu decent cum au şi alte categorii sociale.
Laviniu Lăcusta, preşedintele USLIP Iaşi: Ne aşteptăm de asemenea ca ea să fie atacată şi la Curtea Constituţională, vom vedea ce va fi. Aşa că trebuie să rămânem rezervaţi în privinţa unui astfel de rezultat. Da, este firesc, mi se pare o măsura normală ca şi profesorii să poată primi un stimulent pentru riscurile pe care şi le asumă în momentul în care intră în şcoală. Din acest punct de vedere este o măsură foarte corectă. Rămâne de văzut dacă ea va reuşi să treacă de celelalte obstacole care îi stau în faţă. Două mii de lei înseamnă enorm pentru un profesor. Să nu uităm că în învăţământ salariile sunt în general foarte mici, undeva între 2200 lei şi aproximativ 4000-4500 de lei. Observaţi, vorbim de un ecart foarte mic între debutant şi cel care se apropie de pensie. Prin urmare ne putem foarte uşor imagina că 2000 de lei ar conta foarte mult în bugetul unei familii de profesori.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Melania Trump a atras toate privirile la ceremonia de învestire a Președintelui. George Enache, art director: „E o ținută greu de purtat dacă nu ai atitudinea corespunzătoare”
Citește pe www.zf.ro: Lovitură în plin pentru economia românească: Chinezii de la Haier închid fabrica din judeţul Prahova, un proiect de 70 de milioane de euro unde creaseră peste 1.000 de locuri de muncă. Proiectul a fost inaugurat în 2021
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Citește și: Parlamentul a votat proiectul de lege prin care cadrele didactice vor primi un stimulent de risc 2.000 de lei în fiecare lună
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
A doua cea mai mare metropola a lumii riscă să dispară sub ape, iar soarta mega-oraşului atârnă în mâinile unui miliardar
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Survivor România 2025. Când începe noul sezon la Pro TV? „Transfer” de vedete de la Antena 1 direct în show-ul din Republica Dominicană!
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:44
Crin Antonescu: România nu are extremişti serioşi, ci doar impostori periculoşi
-
ieri, 22:37
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1063. Israelul propune transferul de arme ruseşti confiscate în Liban către Ucraina / KNDS din Germania colaborează cu Ucraina pentru reparaţii de echipamente militare / Zelenski vrea să pună capăt războiului „rapid, dar corect şi sigur” în 2025 / Zelenski afirmă că Ucraina lucrează la organizarea unei întâlniri cu Donald Trump