Calendarul dezbaterii moţiunii de cenzură, propus în BP de Aura Vasile şi acceptat de Traian Igaş

Calendarul dezbaterii moţiunii de cenzură a fost decis, în şedinţa BP reunite de marţi, la propunerea viceliderului deputaţilor PSD, Aura Vasile, acceptată de liderul senatorilor PDL, Traian Igaş, în timp ce preşedintele Camerei a propus, invocând "exigenţele constituţionale", ziua de luni.

14 afișări
Imaginea articolului Calendarul dezbaterii moţiunii de cenzură, propus în BP de Aura Vasile şi acceptat de Traian Igaş

Calendarul dezbaterii moţiunii de cenzură, propus în BP de Aura Vasile şi acceptat de Traian Igaş (Imagine: Bogdan_Maran/Mediafax Foto)

"Aici avem o exigenţă constituţională şi cred că doar luni putem să dăm votul pe moţiune", a menţionat Anastase, potrivit stenogramei şedinţei Birourilor Permanente, atunci când preşedintele Senatului a cerut ca membrii conducerilor celor două Camere să facă propuneri privind ziua în care să fie discutată şi votată moţiunea de cenzură.

Aurelia Vasile a spus că ar fi bine ca dezbaterea moţiunii să aibă loc marţi, începând cu ora 14.00, pentru că "luni este zi de luni", iar colegii "au probleme cu avionul".

"Perioada zilelor se calculează din Codul de procedură civilă pe zile libere, acolo unde prima şi ultima zi nu se numără şi atunci ne încadrăm în termen şi marţi este acoperitor", a precizat deputatul social-democrat.

La rândul său, preşedintele Senatului, Mircea Geoană, le-a spus colegilor din Birourile permanente reunite că Senatul are luni după-amiază plen cu destul de multe termene scadente.

"Deci, din punct de vedere strict practic, nevorbind de termene în sens îngust, şi pentru noi ziua de luni ar fi o zi pe care am prefera să o dedicăm dezbaterii în Senat şi, eventual, marţi ar putea fi o zi convenabilă", a spus el.

Liderul senatorilor PDL, Traian Igaş, a acceptat această propunere. "Ne-am consultat, aici, liderii grupurilor de la Senat şi cu colegii de la Camera Deputaţilor. De acord, marţi", a declarat democrat-liberalul.

Preşedintele Traian Băsescu a trimis conducerii Parlamentului o scrisoare privind devansarea dezbaterii moţiunii de cenzură, preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, menţionând că aşteaptă un răspuns din partea lui Mircea Geoană pentru convocarea Birourilor Permanente reunite.

Preşedintele Senatului Mircea Geoană consideră că cererea preşedintelui Băsescu pentru devansarea dezbaterii moţiunii este inutilă, data discutării în plen a demersului PSD fiind deja stabilită.

El a spus că preşedintele nu are nicio prerogativă în a face recomandări Parlamentului vizavi de datele la care se dezbat moţiuni de cenzură.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici