Calimente: Boc a întrebat Curtea Constituţională dacă el este prost, iar Curtea a spus că este

Deputalul PNL de Arad Mihăiţă Calimente susţine că, în timp ce CC a decis neconstituţionalitatea procedurii asumării pe Legea educaţiei, Emil Boc a întrebat CC dacă poate continua cu asumarea, Calimente afirmând că acest lucru echivalează cu întrebarea dacă Boc "e prost", răspunsul fiind afirmativ.

Urmărește
23 afișări
Imaginea articolului Calimente: Boc a întrebat Curtea Constituţională dacă el este prost, iar Curtea a spus că este

Calimente: Boc a întrebat Curtea Constituţională dacă el este prost, iar Curtea a spus că este (Imagine: Dumitru Matiu/Mediafax Foto)

"La sesizarea preşedintelui Senatului s-a contestat constituţionalitatea asumării şi Curtea a spus că este neconstituţională. Boc nu asta a întrebat apoi la Curte, ci dacă poate continua procedura asumării. Boc a întrebat, cu alte cuvinte, «sunt prost»? Şi Curtea a spus: «Da, eşti prost»!", a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, deputatul Mihăiţă Calimente.

Calimente a spus că nu înţelege de ce Boc a întrebat CC dacă poate continua procedura asumării, în condiţiile în care legea îi dă acest drept, iar rezultatul final va fi "aceeaşi decizie de neconstituţionalitate".

"Premierul putea să întrebe Curtea şi dacă are dreptul să poarte numărul 38 la pantofi, însă fără legătură cu fondul problemei, care este neconstituţionalitatea asumării", a spus Calimente.

Calimente a adăugat că nu s-a încheiat conflictul dintre opoziţie şi putere pe acest subiect şi că după ce procedura asumării răspunderii va fi finalizată de Guvern, legea va fi atacată la CC.

"Atunci o să fiu curios ce va răspunde Curtea pentru că legea va fi atacată pe aceeaşi temă pe care a fost declarată deja neconstituţională prima dată", a spus Calimente.

Curtea Constituţională (CC) a decis, miercuri, că există un conflict juridic de natură constituţională între Executiv şi Parlament, ca urmare a refuzului parlamentarilor de a dezbate moţiunea de cenzură înaintată după ce Guvernul şi-a asumat răspunderea pe Legea educaţiei, spun surse oficiale.

Guvernul a transmis, în 15 noiembrie, Curţii Constituţionale o cerere de soluţionare a conflictului juridic de natură constituţională dintre Executiv şi Parlament, arătând că acest conflict este generat de refuzul Parlamentului de a permite prezentarea şi dezbaterea moţiunii de cenzură, depusă ca urmare a angajării răspunderii.

CC a admis cererea Executivului, spun surse oficiale.

Astfel, potrivit Curţii, există conflict juridic între Guvern şi Parlament, iar asumarea Legii educaţiei este constituţională.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici