- Home
- Politic
- ARAD, (25.11.2010, 13:50)
- Marian BUGA , Marian BUGA ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Calimente: Boc a întrebat Curtea Constituţională dacă el este prost, iar Curtea a spus că este
Deputalul PNL de Arad Mihăiţă Calimente susţine că, în timp ce CC a decis neconstituţionalitatea procedurii asumării pe Legea educaţiei, Emil Boc a întrebat CC dacă poate continua cu asumarea, Calimente afirmând că acest lucru echivalează cu întrebarea dacă Boc "e prost", răspunsul fiind afirmativ.
Urmărește
23 afișări
Calimente: Boc a întrebat Curtea Constituţională dacă el este prost, iar Curtea a spus că este (Imagine: Dumitru Matiu/Mediafax Foto)
"La sesizarea preşedintelui Senatului s-a contestat constituţionalitatea asumării şi Curtea a spus că este neconstituţională. Boc nu asta a întrebat apoi la Curte, ci dacă poate continua procedura asumării. Boc a întrebat, cu alte cuvinte, «sunt prost»? Şi Curtea a spus: «Da, eşti prost»!", a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, deputatul Mihăiţă Calimente.
Calimente a spus că nu înţelege de ce Boc a întrebat CC dacă poate continua procedura asumării, în condiţiile în care legea îi dă acest drept, iar rezultatul final va fi "aceeaşi decizie de neconstituţionalitate".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Azi, în Sfânta zi a Crăciunului, poate știi de ce Iisus Hristos nu s-a născut român
-
Ciolacu publică facturile pentru zborurile private la Nisa în ziua de Crăciun
-
Pericol în Constanţa: Elicea unei eoliene se învârte necontrolat aproape de un cămin de bătrâni
-
Care sunt cei şapte magnifici care au salvat bursa din Germania şi au sfidat crizele anul acesta
"Premierul putea să întrebe Curtea şi dacă are dreptul să poarte numărul 38 la pantofi, însă fără legătură cu fondul problemei, care este neconstituţionalitatea asumării", a spus Calimente.
Calimente a adăugat că nu s-a încheiat conflictul dintre opoziţie şi putere pe acest subiect şi că după ce procedura asumării răspunderii va fi finalizată de Guvern, legea va fi atacată la CC.
"Atunci o să fiu curios ce va răspunde Curtea pentru că legea va fi atacată pe aceeaşi temă pe care a fost declarată deja neconstituţională prima dată", a spus Calimente.
Curtea Constituţională (CC) a decis, miercuri, că există un conflict juridic de natură constituţională între Executiv şi Parlament, ca urmare a refuzului parlamentarilor de a dezbate moţiunea de cenzură înaintată după ce Guvernul şi-a asumat răspunderea pe Legea educaţiei, spun surse oficiale.
Guvernul a transmis, în 15 noiembrie, Curţii Constituţionale o cerere de soluţionare a conflictului juridic de natură constituţională dintre Executiv şi Parlament, arătând că acest conflict este generat de refuzul Parlamentului de a permite prezentarea şi dezbaterea moţiunii de cenzură, depusă ca urmare a angajării răspunderii.
CC a admis cererea Executivului, spun surse oficiale.
Astfel, potrivit Curţii, există conflict juridic între Guvern şi Parlament, iar asumarea Legii educaţiei este constituţională.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Klaus Iohannis, cel care a nesfințit Calendarul Alegerilor Prezidențiale la români, ți-a rebotezat Ignatul: Ziua Renașterii Porcilor
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Nava rusă scufundată a fost victima unui „act de terorism”, susține compania proprietară. Care este adevărul din spatele misiunii secrete în Siria?
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Chef Florin Dumitrescu a dezvăluit secretul! Ce face în fiecare an, de Crăciun + ce spun fiicele sale despre jurizarea de la MasterChef
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe