Calimente (PNL): PDL şi UDMR au semnat ca acum 550 de ani, la Bobâlna, ca să îşi păstreze fiefurile

Deputatul PNL de Arad Mihăiţă Calimente susţine că PDL şi UDMR au semnat un protocol la fel "ca acum 550 de ani, pe dealul de la Bobâlna", cele două partide de guvernământ dorind "să îşi păstreze fiefurile", transmite corespondentul MEDIAFAX.

Urmărește
6 afișări

Mihăiţă Calimente a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că la semnarea protocolului dintre PDL şi UDMR "s-a repetat un moment istoric ca cel de acum 550 de ani, pe dealul de la Bobâlna".

"Au semnat grofii unguri cu nobilii secui şi cu boierii valahi ai PDL. Obiectivele acestui nou Unio Trium Nationum nu diferă aproape deloc faţă de cele de atunci, vor şi acum să îşi păstreze fiefurile teritorile pe care le-au acaparat", a declarat Calimente.

Liderii formaţiunilor din coaliţia guvernamentală au semnat, miercuri, la Parlament, protocolul de colaborare parlamentară şi guvernamentală. Documentul a fost semnat de către preşedintele PDL, premierul Emil Boc, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, preşedintele executiv al UNPR, Gabriel Oprea, şi liderul deputaţilor minorităţilor naţionale, Varujan Pambuccian.

Obiectivele coaliţiei guvernamentale până în 2012 prevăd, între altele, asigurarea creşterii economice, a dezvoltării sociale, inclusiv creşterea pensiilor, dar şi reforma constituţională, modificarea legilor electorale sau adoptarea Statutului minorităţilor, precum şi a taxei de solidaritate.

Coaliţia guvernamentală îşi propune ca prim măsurile promovate economia românească să aibă o creştere de 1,5%-2% la sfârşitul anului 2011 şi de 4-4,5% la finele anului 2012, se arată în protocolul de colaborare semnat miercuri de liderii PDL, UDMR, UNPR şi al grupului minorităţilor naţionale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici